Gå direkt till Nyheten (Bernt Blomgren: Akvarell och grafik på Porten)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bernt Blomgren: Akvarell och grafik på Porten

Publicerad Sunday, 18 October 2009, 17:17 av Redaktionen

gun-britt1Gun-Britt Larsson är från  Falköping och tillhör gruppen kring den grafiska verkstaden i Skövde. Hon har  bildutbildning  från Högskolan i Skövde och Bildskolan i Falköping. Första utställningen hade hon 1988. I Lidköping har hon varit representerad i samlingsutställningar tidigare, och denna är hennes första egna här.

Det är ett drygt 30-tal akvareller och grafiska blad som visas.

Akvarellerna har oftast naturmotiv – landskap och blommor. Grafiken är annorlunda, som så ofta vad gäller grafik kan man uppleva att det berättande momentet blir mer framträdande.

gun-britt1

Bilderna i reportaget är klickbara till större format

Som exempel kan man ta de tre etsningarna med kvinnohistoriskt symboliska motiv. Ett motivfält som Gun-Britt Larsson arbetat med under många år.

gun-britt-2

Venus från Willendorf, danserska från Fossum , kvinna med barn – etsningar

-Annars är det främst naturen som inspirerar mej, säger Gun-Britt Larsson som när det gäller grafiken betonar att slumpen i de många tekniska momenten i denna kan ha en positiv inverkan på det färdiga resultatet.- Man kan inte förutse allt som händer i den grafiska processen.

gun-britt-3

Röd strimma  – akvarell

Gun-Britt Larssons bilder kan tyckas lite återhållsamma – inga stora åthävor av expressionistisk och djärv experimentlusta. Å andra sidan kan man hävda att hennes bilder är lugna och harmoniska – och gjorda i en medveten och övertygande känsla att åstadkomma detta.

Man måste ta lite tid på sig för att upptäcka detta.

Utställningen pågår till 25 oktober.

gun-britt-4

Gläntan – akvarell