Gå direkt till Nyheten (Fars kommer till Skara – det blir Virus på Rosers salonger!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fars kommer till Skara – det blir Virus på Rosers salonger!

Publicerad Monday, 19 October 2009, 12:50 av Redaktionen

“Virus i bataljonen” hade premiär på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg i somras. Under sex veckor firade buskisgänget stora triumfer och det var fullsatta läktare hela tiden. Över 60 000 personer hade sett succéföreställningen innan det var dags att dra vidare till Lisbergsteatern i Göteborg där skratten rullat vidare under hösten. Nu är det klart att den flyttar vidare till traditionella vinterföreställningar i Skara, i Rosers Salonger.

“Virus i bataljonen” bjuder på rykande färsk skrattfest. Det är en helt nyskriven föreställning av Lars Classon, son till kultförklarade Krister “Stefan & Krister” Classon och Per Andersson, känd från Parlamentet och Timeout och mycket annat. Per Andersson har också fått Tôrparstipendiet efter Mats Ljung.

Kända ansikten
Jojje Jönsson är veteran i det här buskisgänget. Den här gången får vi inte se honom som brevbäraren Dag-Otto utan han gör en fantastisk rolig gestaltning av en halvt senil glad gubbe. Siw Carlssons caféägarinna firar också triumfer på sitt speciella sätt. Ensemblen i övrigt består av Mikael Riesebeck, Thomas Hedengran, Gösta Janson, Kent Vickell, Pär Nymark och Cecilia Olsson.

– Att få presentera en nyskriven svensk buskis som fått så fint gensvar både från press och publik känns förstås väldigt inspirerande. Att få göra det sedvanliga gästspelet i Skara är alltid lika stimulerande, säger 2Entertains producent Janne Andersson.