Gå direkt till Nyheten (Idrottsinriktning på gymnasiet krymps)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Idrottsinriktning på gymnasiet krymps

Publicerad Tuesday, 20 October 2009, 14:26 av Björn Smitterberg

Den nya gymnasieskola som nu börjar ta form enligt reformen Gy11 kan komma att innebära svårigheter för den idrottsutbildning som eleverna kan välja. Men det kan också bli riksintagning till elever som vill studera vatten.

– Uppriktigt sagt vet jag inte i dag hur det kommer att gå. Antalet lektionstimmar kommer att minskas med en tredjedel, säger utbildningsförvaltningens chef Jan Fransson.

– Det här är sådant vi måste utreda men vi måste också tala med alla de föreningar som är engagerade i tillvalen.

Nu startar ett omfattande arbete för att skapa den nya gymnasieskolan – en efterlängtad förändring men också viktig, den nya form man bestämmer sig för i Lidköping måste vara så att De la Gardiegymnasiet fortsätter vara attraktivt för elever.

– Vad vi vet nu är att Vänerprogrammet antagligen inte kan fortsätta. Här pågår ett arbete för att lägga in det som en inriktning i något annat program och kanske skapa ett sötvattengymnasium i Lidköping – som för riksintagning av elever.