Gå direkt till Nyheten (Resultat från helgens Lankonvent)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Resultat från helgens Lankonvent

Publicerad Tuesday, 20 October 2009, 10:43 av Redaktionen

I helgen hölls det flera Counter Strike-turneringar på Lidköpings Dataförenings Lankonvent, i turneringarna ställde lag som Scudetto, Sydsvenskan, Rugrats, Misk och Lidköpingslaget Bazen upp.

Counter Strike 5 mot 5:

Turneringen spelades i formen ”dubbel eliminering” som betyder att det laget som förlorar hamnar i förlorarträdet och får en andra chans. Det är 15+15 rundor på varje bana, matchen avslutas när ett lag fått 16 vinster. Finalen spelas på två banor där laget från vinnarträdet bara behöver vinna en bana.

Lidköpingslaget Bazen med uppställningen Daniel Sunnerdahl, Jonatan Meijer, Philip Ingemarsson, Christoffer Henriksson och Daniel Andersson var i princip uträknade efter en förlust mot Skövdelaget Misk med 16-11. Men efter en överraskande vinst mot favorittippade Sydsvenskan från Skåne, med 16-6 så lyckades de ta sig vidare till semifinal i förlorarträdet mot DWTS. Där förlorade Bazen med 16-6.

Scudetto, ett topplag från Trollhättan lyckades klara sig genom hela vinnarträdet och slog ut lag som Nutgrabbers, Rugratz och Misk. I finalen möttes Scudetto och Rugrats, som kom från förlorarträdet. Första banan blev en tuff kamp för Scudetto som redan hade vunnit över Rugrats med 16-8. Här kände Rugrats revanschsmaken och vann första banan med 16-13, på andra och sista banan lyckades Rugrats slå ut Scudetto med 16-11 och vinna turneringen trots sitt underläge från förlorarträdet.

Counter Strike 2 mot 2:

Trots finalförlusten i 5 mot 5 så fick Scudetto en liten revansch. I turneringen där man spelar 2 mot 2 vann Scudetto-spelarna Robin och Markus Karlsson.

Counter Strike 1 mot 1:

Karim Taha, 15 år från Lidköping lyckades vinna turneringen där man spelar 1 mot 1 DotA: I spelet Defence of the Ancients, eller mer känt som DotA i folkmun, där vann Mikael Andersson, Hampus Ring och Albin Johansson, alla tre från Lidköping.

Konsol-spel:

Halo ODST – Johannes Gustafsson, Lundsbrunn och Johan Eringfält, Lidköping

Soul Calibur 4 – Simon Ahlström, Lidköping

Dance Stage Universe – Bengt Torstensson, Lidköping

Sing Star – Josefin Persson, Järpås

Super Smash Bros. Melee – Christoffer Johansson, Götene, och Lucas Eskilsson, Götene.