Gå direkt till Nyheten (42 kök föreslås bli kvar i Lidköpings kommun)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

42 kök föreslås bli kvar i Lidköpings kommun

Publicerad Wednesday, 21 October 2009, 14:23 av Björn Smitterberg

Kommunstyrelsen får nu ett förslag till hur kostverksamheten vid kommunens skolor, äldreboenden och andra anläggningar med kök skall fungera. Och det kommer att krävas en hel del investeringar. Det är en omfattande utredning som nu börjar nå målet.

Enligt det förslag som tjänsemän förordar till politikerna skall Vänerköket rustas upp rejält. Det skall laga huvudkomponenterna i maten från grunden, kyla den och leverera den till 21 befintliga mottagningskök i genomsnitt varannan dag. Andra dagar bereds maten i mottagningskök – utom kött och fisk som måste vara stekt eller kokt i Vänerkök.

Dessutom finns 20 tillagningskök som kan laga sin mat helt från grunden – men det kräver utökad personal.

Investeringskostnaden beräknas bli cirka tio miljoner kronor.