Gå direkt till Nyheten (Förskola i Sjölunda åter på önskelistan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förskola i Sjölunda åter på önskelistan

Publicerad Wednesday, 21 October 2009, 13:28 av Björn Smitterberg

Det har börjat röra sig när det gäller nybyggandet i Sjölundaetapperna. Det har fått Barn- och Skolnämnden att ta med en ny förskola för cirka 90 barn i sin plan för nya byggnader och ombyggnader de närmaste fem åren. Även en ny förskola på Askeslätt för 90 barn är med.

– Se detta som en önskelista, inte som ett äskande, säger Johan Olofsson, chef för Barn & Skola i Lidköpings kommun.

Det finns dock med ett par akuta behov där nämnden i dag beslutade gå vidare för att få en snabb lösning. Lidåkers förskola är i stort behov av renovering av lokalerna – dessa lokaler prioriteras nu och man kommer att äska 20 miljoner för att detta ska kunna ske senast 2011.

Ett annat tidigt projekt är att flytta en provisorisk modul från Gösslunda till Örslösa skola. Här finns ingen kostnadsberäkning än.

När det gäller nybyggen avvaktar nämnden med att gå in med äskande – men tar ändå upp skolorna i Sjölunda och Askeslätt som projekt som av allt att döma kommer att behövas.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nisse
Gäst
Nisse
22 October, 2009 12:14

sätt igpng att bygga Förskola “dagis” i sjölunda.. tänk på vi som bor där och har barn.. bättre för miljön att kunna ta cykel och lämna barnen än att åka miltals för att lämna barnen på dagis…