Gå direkt till Nyheten (“Föreningarna orkar inte mer…”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Föreningarna orkar inte mer…”

Publicerad Monday, 26 October 2009, 21:03 av Björn Smitterberg

– Vi kan inte lägga mer arbete på föreningarna – de sliter hårt med de uppgifter de redan har, sa Bengt-Arne Bengtsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (S), i kommunfullmäktige i kväll. Det blev en tvärpolitisk debatt – över blockgränserna – om vem som ska sköta motionsspåren.

Flera politiker med kristdemokraten Sten-Eric Lager i spetsen ville föra över ansvaret för motionsspåren till kultur- och fritidsnämnden för att denna i sin tur skall kunna föra över skötseln till föreningar som får ersättningar för detta.

Här fick Sten-Eric Lager  stöd av bl a Bertil Arvidsson (V).

Samhällsbyggnadsnämnden och kultur- och fritidsnämnden har varit överens om att föra över motionsspåren till föreningslivet – och det är kultur- och fritid som har de kontakterna.

Men förslaget från kommunstyrelsen var i kväll att låta samhällsbyggnad ha kvar ansvaret för motionsspår – eftersom det är den förvaltningen som sköter andra gång- och cykelvägar.

Flera politiker klargjorde också att de ändrat sig sedan de själva röstat i kommunstyrelsen och nu kommer att rösta annorlunda.

Centerns Kjell Hjalmarsson frågade flera gånger varför det är bättre att samhällsbyggnad har skötseln.

– Hela Ågårdens idrottsplats sköts av kultur- och fritid. Det vore väl inte fel att sköta motionsspåren också.

Inger Svensson, folkpartist, sa att det är samhällsbyggnad som har maskinerna för att sköta spåren, byta lampor och annat som hör till. Hon stod kvar vid att samhällsbyggnad skulle sköta spåren.

Bertil Arvidsson höll dock inte med om det.

– Det är arbetsuppgifter som även kultur- och fritid sköter, sa han och stod kvar för sitt stöd för den borgerliga motionen.

Beslutet blev nu att motionsspåren som kommunen nu har skall skötas av  samhällsbyggnadsnämnden, men det krävdes rösträkning.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erik
Gäst
Erik
27 October, 2009 10:49

Givetsvis gratis.

Veronica Berling
Gäst
Veronica Berling
27 October, 2009 03:33

Ingenting är gratis…

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
27 October, 2009 07:07

Bra förslag Lager och även du Arvidsson som tänker trots “fel” parti ;)) synd att folk inte begriper bättre. Som det är nu är det katastrof. Låt VSK sköta spåren då blir det ordning och ge dessa pengar för det arbetet.