Gå direkt till Nyheten (Debatt: De borgerliga gör inget mot arbetslösheten)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: De borgerliga gör inget mot arbetslösheten

Publicerad Tuesday, 27 October 2009, 21:52 av Redaktionen

ikondebatt– Skaraborg halkar efter med regeringens politik, skriver socialdemokratiska riksdagsledamöter i en debattartikel.
Arbetslösheten ökar i Skaraborg – de borgerliga gör ingenting

Den socialdemokratiska arbetslinjen står mot den borgerliga bidragslinjen.
Socialbidragen ökar i borgarnas Sverige. 70.000 fler finns nu i utanförskap än före valet 2006. Arbetslösheten stiger mer och snabbare i Sverige än EU:s genomsnitt och enligt regeringen blir det 12 % arbetslöshet, nästa år. I Skaraborg har arbetslösheten ökat med nästan 10.000 personer det senaste året. I Skövde har över 900 personer förlorat sitt arbete. I Lidköping har över 500 personer förlorat sitt arbete o s v.

Ungdomarna är värst drabbade.

I ett försök att förklara från de borgerliga företrädarna blir det mycket tydligt att de inte gjort någonting för att förbättra situationen.  Ändå lyckas de inte visa någonting de gjort för Skaraborg.

Inte en meter på E20 har byggts efter den sträcka som beslutades om under den socialdemokratiska regeringens tid. Västra Stambanan, där det fanns pengar till fler spår under vår tid vid makten, stoppade moderaterna i Lerum och nu riskerar hela Skaraborg att hamna i skuggan.

Poliserna blir inte fler i Götene, Gullspång och Grästorp med flera orter men de civilanställda blir färre inom polisen.

De borgerliga företrädarna har rest till Stockholm för att rösta för nedläggningen av Djurskyddsmyndigheten i Skara., de har röstat för en nedläggning av Räddningsskolan. Vi är inte emot att det startas privata företag där den borgerliga regeringen misslyckats. Men hade vi fått bestämma hade Räddingsskolan inte lagts ned.

Faktum kvarstår: Skaraborg halkar efter, de borgerliga ledamöterna står handfallna

Urban Ahlin
Monica Green
Patrik Björck
Carina Ohlsson
Socialdemokratiska Riksdagsledamöter

11 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
27 October, 2009 10:34

Man kan säga att borgarna “sålt smöret och tappat pengarna”.
IGEN!

Jocke Mejsel
Gäst
Jocke Mejsel
28 October, 2009 04:34

Men det är väl de borgliga i ett nötskal?? Mycket snack å lite verkstad! Skattesänkningar är universal lösningen på alla problem enligt dem.

Nisse
Gäst
Nisse
28 October, 2009 07:11

Så skönta att höra att det finns kompetenta alternativ – om 1 år kommer arbetslösheten i Sverige vara ett okänt begrepp…?

Bio-Log
Gäst
Bio-Log
28 October, 2009 07:22

Trevligt med en ny konstruktiv artikel från (S) som verkligen klargör hur de skulle agerat i samma sits. Skönt att dessa drivna riksdagsmän har förmågan att föra fram sina egna åsikter och klargöra varför man ska rösta på dem efter valet och inte bara gnälla på sittande regering. Så här ska skickliga politiker agera. UNDERBART. Fy vad dåligt är det så här valrörelsen ska fortskrida så kommer jag nog inte rösta alls.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
28 October, 2009 08:23

Den vanliga sosse populismen som dyker upp med jämna mellanrum. “Den socialdemokratiska arbetslinjen!” Jo man tackar!! Snarare den socialdemokratiska skattehöjarlinjen!

Anders.G.
Gäst
Anders.G.
28 October, 2009 04:27

Sossarna har ju aldrig gillat att man jobbar.I deras Sverige går höga A-kasse o sjukersättningar före arbete. Om deras förslag med en dagpenning i A-kassan med nästan 1000kr/dag går ogenom ,vem kommer då att jobba?

Stig
Gäst
Stig
29 October, 2009 05:29

Sossarna har
“tappat pengarna på bidragskarusellen och köpt smör för lånade pengar” (ökat statskulden i högkonjuktur!!! )

Oven
Gäst
Oven
30 October, 2009 12:08

August Vråk visade i en annan kommentar att statsskulden skönk under sossarnas tid, hur skall ni ha det?

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
30 October, 2009 10:16

Nä du oven, statsskulden sjönk inte, däremot så ökade arbetslösheten under sossarnas tid. när det var högkonjunktur…

Oven
Gäst
Oven
31 October, 2009 08:23

Jag får be om ursäkt August, det var visst Kurre. Han skrev,
“2005 hade vi en statsskuld på 1402 miljarder
2006 hade vi en statsskuld på 1343 miljarder”

Knut Haijby
Gäst
Knut Haijby
5 November, 2009 06:09

Kan inte nån snälla tala om vad moderaterna gjort för historisk insats för Sverige så här långt?? Förutom å slå sig för bröstet för att de sänkt div skatter.