Gå direkt till Nyheten (Kaotiskt vid vaccinationer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kaotiskt vid vaccinationer

Publicerad Tuesday, 27 October 2009, 16:53 av Björn Smitterberg

– Det här är helt utan kontroll!
Det säger en person – som tillhör riskgrupperna – i en kommentar till Lidköpingsnytt.
De senaste dagarna har flera läsare hört av sig om hur vaccineringarna går till – och att det tydligen inte finns någon riktig kontroll.

– Jag trodde jag skulle vända mig till min vårdcentral – men det var ingen som brydde sig om var jag kom i från, säger en som ringde Lidköpingsnytt.

– Jag fick ett papper att fylla i och i det var det lite frågor. Den sista frågan var “Tillhör du någon riskgrupp?”

Det har berättats att flera hört hur friska personer fått vaccin genom att påstå att de har astma – men i själva verket alltså är friska. Andra har hört av sig och bett att få bli vaccinerade för de skall ut på en lång resa. Någon börjar tveka om sin julresa Thailand.

– Den här vaccinationen tycks vara helt utan kontroll, säger en företagare som är i riskgruppen.

16 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
stadsbo
Gäst
stadsbo
27 October, 2009 05:07

Håller helt med!! Tillhör dock en riskgrupp och stod och köade på GVC i torsdags….dålig organisation och det märktes att en del som var med som ledsagare tog sprutan ändå…. men sedan har ju media trissat upp influensan oxå så det är lite av en masshysteri runt det här tycker jag.

Rss
Gäst
Rss
27 October, 2009 06:16

Jag får hålla med angående vaccineringen det är kaos har tagit första sprutan ska få en andra vecka 46..vet inte om jag orkar gå till vårdcentralen och ta den jag tillhör riskgrupp men det var så många som inte var det jag kände en hel del.Denna tränsel och väntan var som på dagis alla skulle komma först..Fy ta lite hänsyn

Jörgen Larsson
Gäst
Jörgen Larsson
27 October, 2009 07:44

Så sant! Helt otroligt hur man kan röra till något så enkelt! Hoppas man hittat ett annat sätt att lösa kö frågan till spruta 2! Var oxå på GVC i torsdags. Hur kan man visa in en så lång kö i ett hörn i lokalt? Där stod sedan alla! I riskgrupperna finns personer som inte mår så bra. Men inget gjordes för denna grupp!! Varför kontrollerades inte om alla tillhörde riskgruppen? Nä, skärpning till nästa gång!!

Kia
Gäst
Kia
27 October, 2009 09:28

Tillhör 2 av riskgrupperna,men ngt vaccin blev det inte.Det var slut för oss i priogrupperna!!!Tänk om vaccinet kostat 100 lappen då hade nog inte “Friska Svensson” ställt sig i kö.Småaktigt och egotrippat.

Annelie
Gäst
Annelie
27 October, 2009 09:29

Helt otroligt! Var på ågården båda dagarna och orkade inte stå där och vänta. Första dagen var jag där klockan fyra och då var det 207 stycken före mig i kön. På torsdagen brydde jag mig inte ens om att ta en lapp. Det gick ju inte ens att komma fram och höra vilket nummer det var. Sämsta organistation jag vart med om. Efter en timme var det väl ca 70 stycken som hade fått vaccinationen. KATASTOF!!!!!

Babblan
Gäst
Babblan
27 October, 2009 10:19

Känner ett par i 90-årsåldern. Den ene tillhör en riskgrupp och fick direkt en spruta men den andre fick inget vaccin trots sin höga ålder och den risk att smitta den andre om sjukdomen slår till. Här var man noga må jag säga :(

Jörgen Larsson
Gäst
Jörgen Larsson
27 October, 2009 10:41

Nu finns det en ovan som inte fått spruta trotts att vederbörande tillhör en riskgrupp. Nu vill jag veta hur ansvariga förklarar detta! Säg nu bara inte att man följer riktlinjer! Förklara hur ni tänkt! Det är snudd på förakt för redan sjuka att sjukvården medverkar till att friska får spela sjuka! Redaktörn, fram med skjutjärnstakterna nu! Ge oss en sanning!

Mmia
Gäst
Mmia
27 October, 2009 10:42

Jag försökte få besked om hur en anhörig som tillhör riskgruppen och dessutom är konvalescent efter en nyligen utförd höftoperation skulle kunna få sin spruta. Fick bara rådet att han skulle ställa sig i kön. “Här är alla lika” fick jag också till svar. Två friska personer som skall resa till Thailand inom kort går nu och skryter om att det är väl ingen konst att bli vaccinerad. Ja, så var det med att alla är lika!

Jocke
Gäst
Jocke
28 October, 2009 03:37

Ja gnälla kan man ju alltid göra… blivit nån tävling eller prestigesak att vara i nån riskgrupp? Hur vet man om nån har tex astma eller diabetes? Är man så sjuk kanske man borde hålla sej hemma i stället. Eller vart det tom så att det var mest friska som trängde sej före i köerna?

Jörgen Larsson
Gäst
Jörgen Larsson
28 October, 2009 06:52

Ett häpnadsväckande inlägg, Jocke! Hur kan du uttrycka dig så? Vi som tillhör riskgrupperna önskar väl inget annat än att få vara friska! Om du nu säger att ditt inlägg skulle vara ironi eller liknande hjälper det nog inte. Du trampar på många människor! Be om ursäkt!

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
28 October, 2009 07:46

Helt tydligt att det här är alldeles för stort för våra VC, de är vana att lunka på i sin vanliga sävliga takt. Hade varit bättre att lägga ut detta på en privat aktör som har förmåga att genomföra ett dylikt projekt på ett strukturerat och genomtänkt sätt.

lisen
Gäst
lisen
28 October, 2009 07:45

Jag tror inte man tänkt en gång, åtminstone inte på GVC, proceduren var likadan som vid den årliga vaccinationen. Det borde de förstått att många fler skulle komma nu. Jag håller med Dig Jörgen Larsson, så många gamla människor som var där kunde det blivit en tragedi, vi stod ju packade som sardiner. Gör ngt nu till nästa omgång.

Annelie
Gäst
Annelie
28 October, 2009 09:09

Ja men som sagt, jag håller med dig august vråk. Och du Jocke borde skämmas. Ska man inte kunna gå ut bara för att man har som jag då t ex en reumatisk sjukdom??? Jag har dessutom två små barn som lätt skulle kunna smitta mig. Men jag kanske ska isolera mig från dom också. Sparka på dom som ligger bara!!!!!!

Ronny Carlsson
Gäst
Ronny Carlsson
28 October, 2009 11:28

Kanske dags att besinna sig en aning. Enligt vissa inlägg låter som att hela Sveriges befolkning riskerar att stryker med i denna ultrafientliga farsot.Kan det möjligen vara dags att stanna upp en stund och med normala sinnen i behåll fundera. Är det verkligen så överhängande som vissa vill påstå. Kan det möjligen vara så att 18 miljoner doser vaccin för ca 1,5 miljarder kronor mer är en politisk än humanitär åtgärd? Bara en kontroversiell fråga.

ml
Gäst
ml
29 October, 2009 12:29

Det syns väl inte utanpå om man är i riskgruppen
De kollade och frågade vilken riskgrupp jag var i

Annette
Gäst
Annette
29 October, 2009 01:27

Jag är själv inte intresserad av att vaccinera mig men en tanke dyker upp direkt när jag läser alla inlägg – är det så smart att de som är i en riskgrupp ska vistas i stora folksamlingar = kö i väntan 1-2 timmar på att få sin vaccination???