Gå direkt till Nyheten (Influensavaccinerade spelare eller inte?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Influensavaccinerade spelare eller inte?

Publicerad Thursday, 29 October 2009, 16:51 av Björn Smitterberg

Ett par personer har hört av sig och ifrågasatt uppgiften om influensavaccineringen av spelarna i Villa Lidköping – att den vaccinering man fått är någon allmän form av vaccinering och inte mot svininfluiensan. Lidköpingsnytt har på ett par olika sätt försökt få klarhet i detta men inte fått något svar annat än att spelarna “är vaccinerade mot influensa”. Att frågor om influensavaccineringen skulle handla om annan vaccinering än svininfluensan har inte föresvävat redaktören och heller inte tagits upp särskiilt, någon annan influensa tycks inte vara aktuell i höst.
På Lidköpingsnytt tog vi inte detta som en stor nyhet mer än att det ökar förvirringen kring vaccineringsprogrammet.
Att Villa Lidköping är måna om sina spelare är självklart, och ett sjukdomsutbrott i truppen kan bli dyrbart. /red
./.

11 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nils
Gäst
Nils
29 October, 2009 05:13

Villas spleartrupp tar årligen vaccin mot “vanlig återkommande ” influensa.
Samma sak iår och då INTE vaccin mot svininfluensa. Kolla fakta INNAN du skriver.

Jan
Gäst
Jan
29 October, 2009 05:17

Jag kan inte se att bandyspelare, eller några andra idrottare heller skulle vara så mycket mer värda att det motiverar någon särbehandling av det ena eller andra slaget. Det är väl inte så kul för någon att bli sjuk, och att gå på sjukkassa kan nog vara dyrbart för dom flesta

KÅS
Gäst
KÅS
29 October, 2009 05:21

Ett sätt att hindra smittan inom idrotten, där kramas ju det en del, vi övriga som får sprutan 3:e veckan i dec. jo jo då har vi nog redan fått influensan¨, detta kan ju diskuteras hur länge som helst men man kan ju undra varför inga sprutor ges denna vecka?

Ungen
Gäst
Ungen
29 October, 2009 05:25

Jag förstår mycket väl att klubben vill hålla sina spelare friska – oavsett vilket vaccin det gäller. Lidköpingsnytt har ju heller inte påstått att det var mot svininfluensan – men jag skulle ha förståelse för det.

Mmia
Gäst
Mmia
29 October, 2009 05:27

Så vitt jag vet har väl inga inom riskgrupperna blivit erbjudna det “vanliga” influensavaccinet heller.

Jörgen Larsson
Gäst
Jörgen Larsson
29 October, 2009 05:58

Finns det fn vaccin mot annan influensa än nya influensan???

Krister
Gäst
Krister
29 October, 2009 06:28

Mmia: Så vitt jag vet så kan man inte ta det “vanliga” influensavaccinet för tätt ihop med vaccinet mot “den nya influensan” och därför var riskgrupperna ej erbjudna detta eftersom man räknade med att det blev för tätt inpå som man skulle komma igång med vaccineringen mot “nya influensan”.
Tips till redaktionen: Ägna lite tid åt at undersöka läkemedelsindustrin istället, för knorrinfektionen är ju årets största och mest framgångsrika PR-jippo =)

Mmia
Gäst
Mmia
29 October, 2009 07:28

Krister: Det var ett tappert försök att blanda bort korten!

Jocke
Gäst
Jocke
29 October, 2009 07:48

HUr menar du Mmia… har du rätt kort att lägga ut? vet du hur allt ligger till?