Gå direkt till Nyheten (Spännande fåglar i Stadshuset)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Spännande fåglar i Stadshuset

Publicerad Tuesday, 03 November 2009, 16:00 av Björn Smitterberg

Fåglar har vackra former – kropparna är så väl anpassade för flykt genom luften. Skulptören Martin Hansson har just nu en utställning i Stadshuset i Lidköping – och här kan man studera fåglarna på nära håll.
ikon_rorligt_inslag 

Alla fåglar är inte duktiga att flyga, men alla har en nisch i tillvaron som gör att de överlever. Martin Hansson låter åskådaren komma nära rörhönsen, strandskatorna, sillgrisslorna och hackspettarna – och många, många fler sorters fåglar. Man kan bli inomhusornitolog – åtminstone medan utställningen pågår. Den avslutas 13 november.

Här är ett par minuters rörliga bilder från utställningen – men besök den och se själv på de här konstverken. Kanske något att förstärka sitt egna hem eller sin arbetsplats med? Fåglarna är nämligen till salu.