Gå direkt till Nyheten (Hundratals företagare på årets träff)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hundratals företagare på årets träff

Publicerad Wednesday, 04 November 2009, 18:36 av Björn Smitterberg

I kväll håller Lidköpings kommun sin årliga träff för företagare – en slags avslutning på näringslivsarbetet under året – trots att ett par månader återstår. Huvudaktör i kväll har Cecilia Hermansson varit, hon är chefsekonom vid Swedbank och kom med goda och och lite mer tveksamma nyheter.

– På kort sikt ser allt bra ut även om jag oroar mig lite för ökad arbetslöshet den närmaste tiden. Men på lång sikt – alltså några år – finns oroande inslag.

Cecilia Hermansson pekade på risken för en ny bubbla som kommer att tvinga fram åtstramningar. Hon talade om ökad inflation för att staternas skulder skall kunna skrivas ned. Hon talade om hushållens skulder som inte ser bra ut på lång sikt.

– Amerikanerna har fått sluta använda sina hus som bankomater. Vi har alla något att lära av det.

Asien är motorn i ekonomin just nu, men även Norge. För svensk del behövs en förbättring i bl a Baltikum.

– Men nu är det rätt läge att se över sitt företags framtid. Vad skall produceras, och var? Hur ska man tjäna pengar framöver.

Företagarträffen har därefter fortsatt  med information om kommunens satsningar, bl a   presenteras  den nya evenemangshallen.

Kommunalrådet Kjell Hedvall hade – som han själv sa – inga propagandabilder. Betygsättningen av kommunens näringslivspolitik är på en medelmåttig nivå.

Torbjörn Broberg som är styrelseordförande i organisationen Näringsliv i Lidköping – NIL – sa att det trots det halvbra betyget finns mycket positivt att peka på i Lidköping.