Gå direkt till Nyheten (Debatt: Dags att leverera i stället!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Dags att leverera i stället!

Publicerad Friday, 06 November 2009, 08:19 av Redaktionen

ikondebattSocialdemokraten Monica Green, Skövde, skriver här ett debattsvar på regionpolitern Gunilla Levéns debattartikel om Västra Götalands vägnät som tidigare publicerats i Lidköpingsnytt.

Klicka här för att se Gunilla Levéns artikel:
Debatt: Vi är många frustrerade över dåliga vägar Skriven onsdag, november 4th, 2009

– – – –

Svar till Gunilla Levén, dags för den borgerliga regeringen att leverera sina vallöften

Moderaterna gick till val på att bygga E20:an men inte en meter väg har levererats utöver den sträckan som beslöts under den socialdemokratiska regeringens tid.

Istället för att leverera och leva upp till sina vallöften skyller Moderaterna på socialdemokratiska regeringen. I detta specifika fall skyller man hela den västsvenska infrastrukturen på oss Socialdemokrater. Det är häpnadsväckande att man gör detta utan att ens reflektera över att det egna partiet suttit vid makten de senaste tre åren eller att de egna representanterna från Skaraborg i riksdagen gick till val på just att lova en utbyggnad av E20.

Det har gått tre år av borgerligt styre och än så länge har inget hänt gällande infrastrukturen i Skaraborg. Att borgarna slår sig för bröstet och skryter om sina infrastruktursatsningar har väll inte undgått någon. Problemet är att ord inte bygger nya vägar. Det gör pengar. Och majoriteten av de satsningar som presenteras kräver medfinansiering från kommun, landsting och region. Kommunerna som just nu går på knäna och tvingas säga upp personal till följd av kraftigt sviktande skatteintäkter.

I stället för att ta ansvar för Sverige så fortsätter man att skylla på vad Socialdemokraterna har gjort eller inte har gjort. Det är dags att vakna och inse att ytterligare skattesänkningar på lånade pengar inte är lösningen på Sveriges problem. Underskottet i statskassan grävs allt djupare samtidigt som man beräknar med att 300 000 jobb kommer att försvinna mellan 2008-2011,

Att genomföra ett fjärde jobbskatteavdrag på lånade pengar kommer inte medföra en utbyggnad eller en reparation av infrastrukturen i Skaraborg. Men det kommer att bidra till ökade klyftor mellan löntagare och pensionärer men också arbetslösa och sjukskrivna.

Nu har vi på nära håll fått se vad en borgerlig regering innebär. Resultatet är slående. Ökad fattigdom, ökade klyftor, ökat utanförskap, ökad arbetslöshet och en skenande statsskuld. Det är en realitet som vi tvingas leva med i dag.

Sverige kan- bättre. Nu räcker det!

Monica Green
Socialdemokratisk Riksdagsledamot

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
6 November, 2009 08:05

Alliansen levererar inte, de raserar istället! Som tur är finns det nu många kloka människor ute i verksamheterna som inser detta när de ser kapitalomflyttningen i verkligheten.

Nisse
Gäst
Nisse
6 November, 2009 11:19

Dessvärre är inte Socialdemokratin bättre… det vet vi också!