Gå direkt till Nyheten (Systembolag till Änghagen?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Systembolag till Änghagen?

Publicerad Friday, 06 November 2009, 09:20 av Redaktionen

Systembolaget hör till de företag som fått eller väntas få erbjudande om lokaler i Änghagens nya affärscentrum. Systembolaget är trångbott i Lidköping och behöver utöka, och det behöver bli lättare för varutransporterna som ibland spärrar av Norra Torngatan.

Det är ett par källor som arbetar i fastighetsbranschen med lokalförmedling i affärscenter som uppger att Systembolaget hör till de tänkbara hyresgästerna i Änghagens centrum, liksom bl a Coop. Enligt planerna skall det bli åtta butikslokaler – varav en är en fristående möbelaffär som bygger i egen regi – EM i Lidköping. Möjligen blir det ytterligare en möbelaffär i det nya affärscentret.

Gotska Fastighetsbolaget har uppgivit att det inte avslöjar några hyresgäster förrän allt är klart.

Systembolaget var för ett tiotal år sedan på väg att etablera sig i Framnäs City, men då ingrep kommunen och byggde genom AB Bostäder den nya alkoholbutiken på Norra Torngatan.

25 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulrika
Gäst
Ulrika
6 November, 2009 10:05

Låter som en alldeles utmärkt bra idé, kanske t.o.m kan försvåra lite för “proffsen” som dagligen besöker Systemet vilket förhoppningsvis kan leda till att nån av dem nyktrar till något…

Mmia
Gäst
Mmia
6 November, 2009 10:56

Alkoholförsäljning företrädesvis till bilister alltså?

Babblan
Gäst
Babblan
6 November, 2009 11:00

Och samtidigt som de s.k. “proffsen” som du ovan uttrycker det, får det svårare att ta sig till Systemet, så försvinner samtidigt den magnet som drar in folk i centrum. Jag sa precis nu i morse till min man, att det är tur att Systemet finns i centrum för annars har inte folk något där att göra. Men då man ändå är på Systemet så tar man sig en tur till omkringliggande affärer. Försvinner Systemet blir det tomt i centrum. Tror jag i alla fall.

BT
Gäst
BT
6 November, 2009 11:29

Hoppas dom skaffar kylar på systembolaget samtidigt, skulle vara skönt en varm sommardag :o)

Fritänkare
Gäst
Fritänkare
6 November, 2009 12:09

Att lägga Systembolaget på Änghagen vore ett säkert sätt att stimulera biltrafiken samtidigt som man stimulerar till volymhandel på bolaget. Och den gamla damen som skall köpa en halvflaska portvin får naturligtvis ta bussen. De som kommer från omlandet slipper ju affärerna i centrum men det kan väl knappast vara tanken. Var är tanken?

Svenne
Gäst
Svenne
6 November, 2009 12:51

Flyttar systemet till änghagen så innebär det första spiken i kistan för centrumhandeln i Lidköping. Jag är inte emot att ett nytt köpcantra byggs i Lidköping men mitt råd är att behålla systembolaget i centrum om man vill att centrumhandeln ska kunna överleva.

Saleby-Bo
Gäst
Saleby-Bo
6 November, 2009 12:51

Flytta bolaget till evenemangshallen! Den skall ju besökas av många. Och så slipper man ha serveringar och sånt. Man kan köpa efter behag!

Ungen
Gäst
Ungen
6 November, 2009 01:08

Volym%handel

ouups
Gäst
ouups
6 November, 2009 01:21

Var det inte så att det skulle vara stora ,tunga , “biltransportkrävande” produkter som skulle säljas i detta område? Räknar Gotska fastighetsbolaget att vi i Lidköping kommer handla pallvis med alkohol? Första förslaget av butik, och det faller direkt.

Hans
Gäst
Hans
6 November, 2009 01:27

Tur att Systembolagets policy är att alltid ha en butik i Centrum, om det sedan behövs så etablerar man en till dvs att det isåfall kommer finnas två butiker.

Gunnar
Gäst
Gunnar
6 November, 2009 01:30

Saleby-Bo

Den var bra. Om vi tittar på Stadens turistkarta så finns det väl inget systembolag där så flytt ut skrotet.

Baze
Gäst
Baze
6 November, 2009 01:45

Skaffa 2 stycken systembolag istället!

Rune
Gäst
Rune
6 November, 2009 01:57

Är vi i Lidköping ärligt rädda om att inte utarma centrum så är det min fasta övertygelse att vi inte ska flytta Sytembolaget därifrån. Ska vi inte få ännu fler tomma lokaler i centrum så är det säkert bättre att “Bolaget” är lite trångbodda. Rune

Snubbe
Gäst
Snubbe
6 November, 2009 02:42

Lägg ner Systembolaget helt istället och låt vanliga affärer få sälja alkohol, precis som i resten av världen…
Men om man nu gillar monopol så flytta Systembolaget till Göteborg så folk kan börja bränna hemma med gott samvete igen.

Helene Almqwist
Gäst
Helene Almqwist
6 November, 2009 02:42

Håller med Baze. Skulle det inte kunna finnas två systembolag? Jag trodde det var det om var meningen då för tio år sedan också.

nilla
Gäst
nilla
6 November, 2009 03:24

Vi kan ha ett systembolag i den nuvararende plats plus en ute på Änghagen.

Fritänkare
Gäst
Fritänkare
6 November, 2009 03:42

Kolla Överby i Trollhättan. Där finns alla slags butiker utom Systembolag. Varför? Förmodligen för att centrumhandlarna har sagt: Rör inte vårt Systembolag.

ilsken bil ägare
Gäst
ilsken bil ägare
6 November, 2009 05:14

flytta systemet till gammla försäkringsakassans lokal..större änn nuvarande..

Lillen
Gäst
Lillen
6 November, 2009 05:35

Bästa “kommungubbar”..

Beslutet om att öppna upp för “sällanköpsvaror” ute vid Änghagen innebär att Systembolaget INTE skall flytta dit – Snacka om sällanköp !!?? Finns det något företag inom handeln som har en så säker och frekvent återkommande kundkrets som “bolaget” !?

Sedan herr Hedvall – Hur kan Du tala om “Marknadsekonomi” – ett ord som nog inte hör hemma hos sossarna ! Det ser mer ut som en planekonomi när Ni öppnar upp i Änghagen !

Robert
Gäst
Robert
6 November, 2009 06:07

Bygg 2 st istället ,en lite mindre i det nya köpcentrumet, skulle behövas.

Kerca
Gäst
Kerca
6 November, 2009 08:16

Lillen: Vad menar du med sossarnas planekonomi. Det är ju representanter för den så kallade “fria marknaden”, alltså handlarna i centrum som tvärbromsar fri handel i Änghagen. “Låt fri konkurrens råda så länge det inte påverkar min egen lilla sfär” verkar vara det som egentligen gäller. Varken socialdemokratisk planekonomi eller politisk styrning stämmer in i detta sammanhang, men det kanske är svårt att förstå för en del.

Nisse
Gäst
Nisse
6 November, 2009 09:03

Fast om nu affärerna i city existerar enbart pga av Systembolaget tror jag att Lidköping är riktigt illa ute…

släpp det fritt
Gäst
släpp det fritt
7 November, 2009 06:04

lägg ner bolaget, låt öl och sprit finnas i mat affärena så som det är utomlands, visst det kommer finnas vissa som super ihäl sig, men det kommer dom göra iaf

Sara
Gäst
Sara
7 November, 2009 06:49

Läs artikeln, inte står det någon stans att systemet inne i centrum ska läggas ned i föremån för ett i ängshagen?! Att systembolaget etableras i utkanten av stan med tillgång till mer parkeringsplatser och i närheten av en mataffär -då coop enligt artikeln troligtvis kommer att öppna på ängshagen – är väl ypperligt. Mindre trafik i centrum gynnar miljön. Folk kommer ändå handla kläder i centrum, var inte rädda!

gökboet
Gäst
gökboet
7 November, 2009 07:40

Ja varför kan inte vanliga affärer få sälja vin o sprit? Varför är systembolaget fortfarande monopol när alla andra statliga bolag ska privatiseras