Gå direkt till Nyheten (Guldvingens apotek säljs)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Guldvingens apotek säljs

Publicerad Tuesday, 10 November 2009, 06:58 av Redaktionen

Apoteket Guldvingen kommer att säljas av Apoteksbolaget. Apoteket ingår i den grupp av apotek som för fem miljarder kronor får nya ägare. Lidköpingsnytt berättade igår att bl a apoteket Lejonet på Nya Stadens torg säljs till Kronans Droghandel.

Apoteket Guldvingen köps av Apoteket Hjärtat som ägs av en rad olika fonder såsom Skandia Liv, 3:e AP-fonden, SEB och Nordea m fl.

Klicka här för att läsa nyheten om Apoteket Lejonet:
KF:s apoteksbolag köper apotek i Lidköping och Vara

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
CPn
Gäst
CPn
10 November, 2009 07:16

vadå, hänger inte riktigt med, är våra apotek istan privat ägde eller ägda av staten, och om dom är privat ägada tycker jag det är för jäkligt.. vi ska ju ha så lite privat ägt som möjligt så vi får in fräscha kulor i kassan

Elof
Gäst
Elof
10 November, 2009 08:05

CPn
Förut så har det varit staten som ägt alla apoteken. Nu kommer det endast vara apoteket Näckrosen i Framnäs Köpcentrum som har staten som ägare. Ska bli kul att se om de nu privatägda apoteken kommer ha öppet dygnet runt och lägre priser. För det var väl det de skulle konkurrerar med?

Yim - Yung
Gäst
Yim - Yung
10 November, 2009 02:54

Härligt !
Nu kan jag ju välja bort ett privat alternativ !

Cooltrain
Gäst
Cooltrain
10 November, 2009 10:32

Näckrosen ägs idag av Nya Apoteket som behöll 35% av det ursprungliga antalet. Dessa apotek kommer också att säljas, men till mindre aktörer. På sikt kommer vi inte kunna välja bort privata alternativ om vi inte väljer att avstå produkterna helt.