Gå direkt till Nyheten (Nya guld för Örslösas pingis-spelare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya guld för Örslösas pingis-spelare

Publicerad Tuesday, 10 November 2009, 17:05 av Redaktionen

pingis-dm_91110– Det gör inget att det är matchspel på fredag med B-laget,” sa Johanna Gäårdström tidigare under veckan.
– Jag spelar bättre på lördag om jag är igång också på fredagkvällen.
Det blev vinst i 10 av 11 matcher i lördagens Individuella DM för Västergötland så nog hade Johanna Gärdström rätt i det uttalandet.

Johanna Gärdström från Örslösa vann DM i flickor 15 efter finalseger över Elin Andersson, Ulriehamn, med klara 3-0. Det var däremot en riktigt tuff semifinal mot Emma Arvidsson, Vara, som Johanna Gärdström vann med 11-9 i femte set.

I flickor 14 vann Johanna finalen mot Elin Ljungsberg, Trollhättan, med 3-1 i set. Johanna Gärdström vann en fem-setare i poolspelet mot Amanda Friberg, Ulricehamn. I övrigt var det klara segrar i alla matcher.

Den enda förlusten då?
Jo, den kom i finalen i F14 dubbel där Johanna Gärdström /Elin Ljungsberg förlorade mot Friberg/Hultin, Ulricehamn.

Två guld och ett silver på tre starter. Det kan man kalla ett hyfsat resultat!

En tröstens tanke går till Elin Ljungsberg som vi ÖIF-spelare känner från träning på IP och Ostcup. Elin Ljungsberg var i final i F 12, F 14 och F 14 dubbel och förlorade alla tre.

En tredjeplats och 3 kvartsfinalplatser blev facit för killarna i DM.

Emil Algotsson gick vidare till slutspel som pooltvåa i såväl P 14 som P 15. Däremot blev det för tufft motstånd direkt i sluspelet.

Erik Bertilsson  nådde också kvartsfinal i P14 men tog en fin bronsplats i P 13. Övertygande segrar i alla poolmatcherna och i första slutspelsmatchen. I semi blev dock Martin Lund, Herrljunga, för svår.

Det var lite otacksammare för Daniel Nilsson, som endast hade att spela i P 15. Daniel Nilsson hamnade i en 3-pool tillsamman med två mycket duktiga killar. Inte lätt. 

pingis-dm_91110

Bilden – från vänster är det Emil Algotsson, Erik Bertilsson, Johanna Gärdstrom ochh Daniel Nilsson

– Karl-Arne Hennersten, Örslösa IF –