Gå direkt till Nyheten (– Jättegott! sa politikerna om kommunmaten)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

– Jättegott! sa politikerna om kommunmaten

Publicerad Wednesday, 11 November 2009, 17:19 av Björn Smitterberg

– Det var en riktigt god måltid!
Politikerna i Vård- och omsorgsnämnden specialstuderade i dag den mat som serveras till äldre som av olika anledningar inte kan laga sin egen mat. Politikerna åt samma mat som de äldre erbjöds och de tog alla lite olika måltider vid ett besök på Vänerkök.

– Lax åt några, skinkstek några och pannbiffar åt andra, säger nämndens ordförande Lena blomgren (S). Och vi blev jättenöjda.

Måltiden följdes upp med diskussioner mellan politiker och ansvariga för kosten om matens smak och innehåll. Inga beslut fattades i dag om maten eller var den skall lagas.

– Den ska lagas så nära som möjligt – och då menar jag så nära vi praktiskt kan komma dem som skall äta maten.

Några får kyld mat och den måste värmas – för det är inte praktiskt möjligt att laga mat överallt.

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gnälltanten
Gäst
Gnälltanten
11 November, 2009 06:00

Kul att politikerna gillade maten. En äldre herre som fick dessa matlådor tyckte att maten var relativt god de första dagarna efter varje leverans men sedan smakade den sämre och sämre. Vore kul att veta om den mat som politikerna åt var nylagad eller veckogammal.

Bäjs
Gäst
Bäjs
11 November, 2009 07:34

Klart att den var hyper nylagad! Ser hamburgarna ut som i reklamen?

Lillemor Holgersson
Gäst
Lillemor Holgersson
11 November, 2009 09:42

Jag var en av dem som fick äta av “kommunmaten” idag, jag tyckte också att maten var god. Den mat vi fick var inte den enportionsmat som man får i tex. hemvården eller på dagliga verksamheter utan kyld mat som värmdes i större tråg. Jag är av den åsikten att man äter mycket med ögat också, därför kan inte vi gämnföra oss med dem som är “tvingade” att äta dessa enportioner.

Frågande
Gäst
Frågande
11 November, 2009 11:05

Bra svar Lillemor. För det är väldigt stor skillnad på nylagad mat och en matlåda som har stått i 4 dagar i kylskåp. Ser matlådorna hos min pappa. Den ser bra ut den första dagen, men efter 3-4 dagar ser det inte så bra ut. Potatismos som vattnar sig efter några dagar mm mm. Kan man inte dela ut maten 2 gånger i veckan ?

Kia
Gäst
Kia
13 November, 2009 08:36

Synd att skolpolitikerna inte gjorde liknande v45 då Östbyskolan serverades pannkaka istället för tacos på onsdagen och fläskpannkaka på torsdagen,ingen mjölk att dricka utan det blev vatten till det hårda brödet.Hur många åt med god aptit dessa dagar?