Gå direkt till Nyheten (Göteborg vill stoppa Vänersjöfarten)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Göteborg vill stoppa Vänersjöfarten

Publicerad Thursday, 12 November 2009, 16:24 av Björn Smitterberg

Allt pekar nu på att Göteborgs kommun kommer att bygga en lågbro över Göta älv, som blir öppningsbar bara på nätterna för sjöfarten. Göteborgs byggnadsnämnd och trafiknämnd anser sig ha stöd av Sjöfartsverkets minst sagt hårt kritiserade utredning om att stoppåa fartygstrafiken till Vänern.

Kritiken mot Sjöfartsverket är hård – verket har pekat på att trafiken på Göta älv minskat de senaste 30 åren. Svensk Sjöfarts tidning konstaterade dock i en ledare förra veckan att trafiken ökat igen de senaste fem åren.

Av alla de olika alternativ som finns kommer Göteborgs kommun troligen att bygga en lågbro, som kan öppnas för sjöfart. Men bara på nätterna för andra tider skall landsvägstrafiken prioriteras.

Det skriver Göteborgs-Posten i dag.

Lidköpingsnytt har tidigare påtalat att politikerna runt Vänern måste agera tillsammans med redarna – men det agerande har inte nått fram till Göteborg.

7 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elof
Gäst
Elof
12 November, 2009 04:41

Svagt av politikerna om de nu inte gör något utan kommer att beklaga sig sedan när det är för sent. Så vad gör våra kära folkvalda? Någon i kommunen måste väl ha vaknat till eller? Kanske vill de t.o.m. ha stopp på sjöfarten på kanalen och därför händer det inget?

Nisse
Gäst
Nisse
12 November, 2009 04:56

Gissa vad som blir klart först – bron i Göteborg eller det slutgiltiga beslutet om kanalen? Vad snoppna de ska bli i Göteborg om det till slut visar sig ekonomiskt att rusta upp kanalen…

Eyeinthesky
Gäst
Eyeinthesky
12 November, 2009 07:06

Jag har undrat förut…och undrar fortfarande… Hur har Lidköpings politiker agerat kring denna fråga, om de alls har agerat? Oavsett partifärg, så borde denna fråga vara brinnande het. Jag emotser repliker från de politiska partierna med ett stort intresse och förusätter att de också redovisar sin syn i frågan!
Nå, vilket parti är snabbast att visa sin vilja till kamp i frågan??

Anonym
Gäst
Anonym
12 November, 2009 07:59

Utan kanalen och lastbåtarna kommer det bli cirka 900 extra lastbilar per dag på vägarna runt vänern som skall till karlstad och andra ställen. Gissa om vägarna kommer försämras stort och trafikolyckor kommer öka!

Snoopy
Gäst
Snoopy
12 November, 2009 10:43

Nisse: Ta inte illa upp men om du med ditt sätt att skriva menat snopen istället för snopna kunde det blivit en liten skojig överraskning.

Göran Larsson MP
Gäst
Göran Larsson MP
13 November, 2009 12:54

Jag kommer att följa upp detta på regional nivå .Själklart ska vi satsa på vänersjöfarten…
och göteborgs lokal fråga om en låg bro får inte gå före ett sådant viktigt regionalt intresse

Eyeinthesky
Gäst
Eyeinthesky
13 November, 2009 02:56

Göran:
Nu är det väl så att beslut ifrågan skall tas inom en mkt snar framtid, så det är en skandallöst handfallen inställning från kommunens politiker att det inte redan agerats.
Då drar jag ALLA partier över samma kam.
…men det är ju klart att det är bättre att ta upp frågan i sista minuten, än att inte reagera alls.