Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Skalbolag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Skalbolag

Publicerad Friday, 13 November 2009, 08:11 av Björn Smitterberg

ikon_bjoernsVet du vad potatisflingor är? Ja, om du köper köttbullar av ett närproducerat märke så kanske det står på kartongen att de innehåller potatisflingor. Häpen fick redaktören höra av en i potatisbranschen insatt att potatisflingor är skalen från de potatisar som blir pommes frites, klyftpotatis och chips.

Utfyllnad helt enkelt. Efter att ha varit det enda som syns på en potatis kan skalet alltså bli något som inte syns mer än på kartongen.

Med lite kryddor kan potatisflingor bli ett riktigt fint kött.

Inget tycks vara vad vi tror att det ska vara.

– Det är som det är, det var som det var och det blir som det blir, rimmade någon skald en gång i tiden.

När Lidköpingsnytt griper in …

… så reagerar till och med kungahuset. Förra veckan protesterade nämligen redaktören mot idén att kommuner skulle få plantera 1,5 kvadratmeter var i Ulriksdals slottsträdgård. Och i dag kom reaktionen – överståthållarämbetet
meddelar att erbjudandet till kommunerna dras tillbaka. Fullständig seger för Lidköpingsnytt alltså – för det var väl ingen annan som protesterade?

Vår undergrävande reporter S. Pion…

… visade i somras alla sina talanger när det gällde att hitta övervuxna skyltar. Den här årstiden är det ju inte övervuxna skyltar som är problemet precis. Men bilden nedan kan användas som gissningstävling – vad står det på skylten bakom skylten?

skyltar_91112

För att undvika att alltför många ger sig till korsningen för att hitta vad det står på skylten så är det tilläggstavlor som talar om när man får respektive inte får köra på Skaragatan. Men det fordrar röntgensyn för att se skyltarna.

Vår utrikeskorrespondent i Vinninga …

…  Bengt BG Gustavsson – ser fram emot årets julklapp. Enligt handeln är det spikmattan som är årets julklapp. Men i Vinninga behövs den som hjulklapp på vägen för enligt Bengt BG Gustavsson är det många som inte håller sig till fartgränserna. 

Veckan har varit …

… ovanligt arbetsam – väldigt mycket att göra på redaktionen. De flesta som ringer brukar börja samtalet med att fråga om det är mycket att göra. Nu skulle det aldrig falla redaktören in att säga att det är lite att göra – för högen med tips och saker som borde göras växer nu snart med bredbandets hastighet.

Efter en tids funderingar har redaktören fått en lösning på hur bevakningen av Villas bandymatcher kan ske. Redaktören själv kommer från ett landskap där det inte spelats DM i bandy sedan mitten av 1970-talet. Gotlands regerande bandymästare är numera folkpensionärer.

Redaktören själv har fortfarande inte lyckats åka i samma riktning som skridskorna på fötterna. Kommundirektören Kenth Lindström sa att redaktören borde passa på att åka skridskor på juldagen – för då finns det kanske en gran mitt på isen att hålla i sig i.

Frågan är bara hur redaktören skall ta sig ända fram till granen. Ålande? Men hallen kanske är snygg uppe på läktaren också.

Men nu var det detta med bevakningen av Villa. Idén har funnits någon månad och när nu möjligheten väcktes kastades en krok ut och det blev blixtsnabbt napp. En av de stora entusiasterna, som lever med Villa-klacken, får skriva om matcherna. Entusiastiskt, och ganska kunnigt, roligt. Villa växer med de här kommentarerna som sedan alla andra läsare får komplettera med. I det här fallet är debatten om hallen bannlyst.

Den här veckan …

… finns en given citronprisvinnare – lite svårare är det att hitta apelsinprisvinnare.

Men vinnare  av apelsinpriset, det goda, blir …

… bandyspelarna i Villa Lidköping som givit alla Lidköpingsbor en liten orolig spirande magkänsla när de spelat så bra så här långt in på säsongen. Laget kan självklart inte vinna alla matcher. Men visst är det lite bandyfeber också i dessa influensatider.

Det sura citronpriset …

… går till en skohandlare i Lidköping som för en månad sedan sålde varma, sköna skor till om inte lågt så ändå bra pris. Emellertid har det varma fodret helt lossnat i en av de båda skorna. Sådant kan hända – men det som sedan hände får bara inte hända. Skohandlaren tittade i skon och hänvisade kunden till en skomakare, för detta var inget som skohandlaren hade ansvar för. Åtminstone tog han inte ansvar för det. Lite mer intresse får man visa om man skall vara serviceinriktad i centrala delarna av Lidköping.

Har ni förresten hört om skomakaren som när han gifte sig lovade älska sin hustru i nöd och läst.

Redaktören fortsätter …

… förundras över det här med svininfluensan och alla som ska vaccineras. När det var fågelinfluensa såldes ett läkemedel kallat Tamiflu slut. Nu nämns det nästan inte, trots att det är viktigt att använda om man får influensa. Redaktören tittade in på apoteket häromdagen – men hittade inte någon Tamiflu. I stället rekommenderades – intensivt – att redaktören skulle köpa tandkräm.

Visserligen kan redaktören ha behov av tandkräm – men tandkräm i influensatider….?

Veckans avslutande vits…

…. handlar om Kalle som sökte jobb på cirkus

– Jag kan härma en fågel, sa Kalle.

– Struntprat, sa direktören. Det kan alla härma en fågel.

– Så synd, sa Kalle och flög sin väg.

God Helg.

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
13 November, 2009 09:02

Apropå spikmatta och Vinninga så hade de ju en berömd fakir där som kallades Ali Ben Hassan om jag inte helt missminner mig. Men han stack bl.a. nålar genom kinderna, armarna och så sköt man luftgevärspilar på honom. Kanske något för redaktören och BG att återkomma med?

Jan
Gäst
Jan
13 November, 2009 03:14

Det stämmer, Oven. Jag har sett honom uppträda vid några tillfällen. Första gången var på Brakelunds festplats i slutet på 1960-talet, eller kanske tidigt 1970 tal, Andra gången var omkring 10 år senare på Kiviks marknad.

BG
Gäst
BG
13 November, 2009 04:20

Fakiren Ali Ben Hassan, som för övrigt egentligen hette Georg Albertsson, Tror han var utbildad sotare?
Bland annat lät sig spikas upp på ett kors.
Kom från Hasslösa
Tillbringade sina sista år som djurskötare på Zoo på Öland

Rädd om katten
Gäst
Rädd om katten
13 November, 2009 04:59

Angående spikmatta utanför där Bengt GB bor, är kanske väl drastiskt, men man undrar varför inte någon gång hastighetskontroll är förlagd till fartsträckan ner mot kyrkan. Där 40/60 skyltarna står tror antagligen en del att talen skall läggas ihop, och så moms på det.

S Broberg
Gäst
S Broberg
14 November, 2009 06:04

Ali Ben Hassan hade sin läromästare i Abb Durama en fakir som var gästartist hos Taikons Tivoli som låg en längre tid i “lunnen” i Vinninga. Men är Taikon flyttade sitt tivoli stannade fakiren kvar i Vinninga. Han målade tavlor med sign. All Fonso
och hade “revolvercaffet”som atelje. Han livnärde sig på detta under vinterhalvåret 1948. För lärarlönen från Georg kunde inte varit så stor