Gå direkt till Nyheten (“Gamla flickskolan” kan bli bostäder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Gamla flickskolan” kan bli bostäder

Publicerad Monday, 16 November 2009, 13:44 av Björn Smitterberg

genre_flickskolan_lopErling Gustafsson i Hasslösa äger numera Gamla flickskolan i hörnet av Esplanaden och Mellbygatan i Lidköping. Han vill att kommunen ändrar detaljplanen så att det tillåts bostäder i fastigheten.

Samhällsbyggnad vid Lidköpings kommun har tidigar diskuterat en ändring – men då kommit fram till att avvakta vad som föreslås bli av det nuvarande polishuset när ett nytt byggs. Nu tycks byggandet av ett nytt polishus dra ut på tiden och tjänstemännen föreslår därför att Samhällsbyggnadsnämnden ger klartecken för att ändra planerna så att den gamla skolan kan bli bostadshus – helt eller delvis.

Dock föreslås att fasaden och den öppna entrén mot Mellbygatan skall sparas.

flickskolan_portal