Gå direkt till Nyheten (Alliansen vill bygga kök för 60 miljoner kronor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Alliansen vill bygga kök för 60 miljoner kronor

Publicerad Tuesday, 17 November 2009, 14:50 av Björn Smitterberg

De borgerliga partierna i alliansen föreslog i dag att det under de närmaste fyra åren anslås sammanlagt 60 miljoner kronor för att bygga om mottagningskök till tillagningskök, och samtidigt en mindre upprustning av Vänerkök.

Majoriteten har ställt sig bakom en investeringsplan som innebär att 20 miljoner kronor satsas på Vänerkök och att produktionssättet av mat bibehålles på samma sätt som idag.

– Vårt förslag kostar mer men vi tycker det ger betydligt mer att få närproducerad mat. Visst kostar det, men vi tror att det är en riktig satsning, säger Carin Lexmon, ledare för alliansen.

Förslaget lades i dag när investeringarna för tiden från 2011 till och med 2013 diskuterades.

De 20 miljoner som finns med för upprustning av Vänerkök vill de borgerliga halvera. De 10 miljoner som blir över vill man investera 2011 i en start av ombyggnad där dagens mottagningskök blir tillagningskök. Dessutom vill man satsa 10 miljoner till på detta. Det betyder en satsning på 30 miljoner kronor 2011. Därefter vill alliansen avsätta 15 miljoner kronor 2012 och lika myuckete 2013.

50 miljoner satsas alltså på att skapa en decentraliserad organisation för köken – enligt alliansens förslag. 10 miljoner därutöver används för att snabbt rusta upp Vänerkök så det kan användas till tillagningsköken är klara.