Gå direkt till Nyheten (16 gymnasieelever till Zambia)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

16 gymnasieelever till Zambia

Publicerad Friday, 20 November 2009, 07:25 av Redaktionen

Under lördagen går resan från De la Gardiegymnasiet till Zambia för 16 elever och 4 ledare via Arlanda till Lusaka i Zambia.

En gång tidigare har De la Gardie-gymnasiet haft ett sådant här utbyte. Så småningom blir det alltså återbesök med elever från Luzaka. Deet här är ett samarbete De la Gardiegymnasiet har med Kamwala High School i Zambia och en ungdomsorganisation i Zambia samt SOS Barnbyar i Lusaka.

Under besöket skall Lidköpingseleverna bl a medverka till att måla om skolan samt arbeta med en rad olika projekt om energi, vattenförsörjning, nedskräpning, korruption och biologisk mångfald. Även likheter och skillnader i kulturer ska studeras. Boendet är ordnat i ett eget hus där Lidköpingseleverna får laga sin egen mat och tidvis kommer även den zambiska gruppen att bo i huset.

Eleverna kommer från De la Gardies hantverksprogram, lärlingsprogram och medieprogram.