Gå direkt till Nyheten (Lidköpings Stadshus stänger dörrarna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpings Stadshus stänger dörrarna

Publicerad Thursday, 26 November 2009, 14:18 av Björn Smitterberg

Nu är det låsta korridorer som gäller vid Lidköpings kommun – trots protester från kommunal- och oppositionsrådet och många anställda som uttalade sin besvikelse när Lidköpingsnytt gick i korridorerna i dag.

Kommunledningen har tidigare uttalat att Stadshuset skall vara öppet och tillgängligt, men nu har en plånboksstöld blivit förevändningen för att låsa korridorerna.

Besökare måste nu ange i någon av receptionerna vem man ska besöka – extra knöligt för den som går in från Lidbecksgatan för här finns ingen reception. För den som ska besöka flera är det enklare att ta telefonnumrena och ringa efter hand.

11 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Saleby-Bo
Gäst
Saleby-Bo
26 November, 2009 03:13

Men bestämmer inte politiker i kommunen? Om kommunalråden säger nej kan väl ingen sätta sig emot? Frågan blir alltså nu;

Vem bestämmer i kommunhuset?

Ronny Carlsson
Gäst
Ronny Carlsson
26 November, 2009 07:26

Det kan tydligen bli hur dumt som helst. Sitter det möjligen nån liten förtryckt “säkerhetsansvarig” som genom beslut om stängning ser sin chans att få lite uppmärksamhet. Har ju tidigare varit på tal att stänga men den gången var det personalens säkerhet man skulle värna. Nu är det alltså nån som blivit av men en plånbok!!. Möjligen dags att kolla internt innan ni stänger den tjuvaktiga allmänheten ute. Vem har egentligen fattat beslutatet?

Saleby-Bo
Gäst
Saleby-Bo
26 November, 2009 10:59

Det värrsta är ju att Smitterberg hindras! Den ende journalist som inte bangar ur utan serverar sanningar från Stadshuset! Kanske är det grävande journalistik man stängt ute? Kanske har man låst in en massa beslut vi aldrig kommer få rapporterade!? Förvånad att vårt i ord så kraftfulla kommunalråd inte klarat att få stopp på dårskapen! Frågan för dagen är om demokratin låsts ute eller inne? Måste demokratin anmäla när den kommer till huset?

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
27 November, 2009 08:59

Idiotiskt påfund! Lås upp genast!!

S
Gäst
S
28 November, 2009 12:06

Men ge er! vilka konspirationsteorier! När dörrarna är låsta registreras alla passager till förvaltningskontoren genom de taggar som dras vid dosorna för att öppna, alltså är det inte bara de utifrån som bevakas utan egentligen mer de i huset. Med tanke på det kollektiva ogillande man kan läsa här emot alla oss som försöker utföra vårt arbete i huset så tycker jag att det är kanske inte en så dum idé att det är låst.

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
28 November, 2009 04:00

Detta är väl en spegling av vårt samhälle. Talar av egen uppfattning och anser väl inte detta vara ngt att skrika över att kommunhuset begränsar sig, naturligtvis på grund av säkerheten. Heller inte konstigt att man i receptionen meddelar vad man vill vid besöket. Vilka andra myndigheter o instanser kan man fritt “klampa! på utan att ange vad man vill.
Däremot väldigt tråkigt att detta “problem” uppstått.

s
Gäst
s
1 December, 2009 10:33

Björn, att dörrarna är låsta betyder inte att demokratin inte fungerar eller ens motarbetas. Det är bara att komma och ta del av allt offentligt material precis som vanligt. Vad gäller att ta del av arbetsmaterial så är inte det aktuellt för journalister vare sig dörrarna är låsta eller öppna. Att det sedan ändå förekommer är mycket olyckligt. Men nu är dörrarna är öppna igen. Åtminstone till oss som inte hotas till livet utan bara skälls på.

s
Gäst
s
1 December, 2009 11:05

Ja exakt. Men innan beslut är det inget annat än arbetsmaterial som ska stötas och blötas och omarbetas och prövas. Och, för att undvika förvirring, helst inte publiceras.