Gå direkt till Nyheten (“(S)-politik skulle sysselsätta 400 till i Lidköping”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“(S)-politik skulle sysselsätta 400 till i Lidköping”

Publicerad Monday, 30 November 2009, 15:35 av Björn Smitterberg

Tre av Skaraborgs fyra socialdemokratiska riksdagsledamöter hade i dag presskonferens om den politik de vill arbeta för efter att ha vunnit valet nästa år. “Lidköping skall tillbaka till toppen” är mottot.

– Självklart kan vi inte ge exakta löften för en enskild kommun som Lidköping, men rent statistiskt skulle vi få in över 400 fler i utbildning och arbete, säger Carina Ohlsson, en av socialdemokraterna, hemmahörande i Lidköping och riksdagsledamot.

Presskonferensen hölls vid Nektab – ett företag som på konsultbasis arbetar med elnät. Företaget ägs av de anställda. Huvudkontoret är i Arvika – det nästa största kontoret ligger i Porslinsstaden Rörstrand.

Förutom Carina Ohlsson var Monica Green, Skövde, och Patrik Björck, Falköping, med på presskonferensen.

Socialdemokraterna lovade att ge mera till kommunerna för att den vägen säkra tillgången och kvaliteten i vårdsektorn, i skolorna och annan omsorg.

– Uppgifterna i dag om att kommunernas kostnader för arbetslösa och sjuka tenderar att öka är verkligen oroande, säger Carina Ohlsson.

– Den borgerliga regeringen gör allt för att lyfta över kostnaderna på kommunerna. Reformerna inom sjukförsäkringarna och a-kassan kommer att skjuta över många problem på kommunernas socialförvaltningar – som ju enligt lag måste ta hand om dem som bor i kommunen, sa Monica Green.

Någon kraftig ökning har inte noterats i Lidköping – inte än, men larmklockor ringer för tiden efter årsskiftet.

Socialdemokraterna värnar särskilt om att få in de unga på arbetsmarknaden. Arbetslösa ungdomar kan anställas utan arbetsgivareavgift enligt målsättningen. Det är en förändrad syn gentemot de borgerliga som har satt ned avgiften för alla unga.

– Men vi vet att den borgerliga varianten inte ger några nya jobb, men det gör vår variant, säger Patrik Björck.

Om man ser statistiskt på materialet – (S) lovar 100.000 nya jobb och utbildningsplatser – skulle det innebära 410 fler sysselsatta i Lidköpings kommun. En särskild målsättning är det att öka antalet Lidköpingsbor med högskoleutbildning. Dessutom vill man att fler praktikplatser skapas på arbetsplatserna.

Materialet som var underlag för presskonferensen känns lite diffust – men det kommer säkert att skärpas efter hand som valdagen närmar sig.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Valnojja
Gäst
Valnojja
30 November, 2009 04:59

Det lackar mot jul och glädjande nog är det att sossarna tror på Tomten….