Gå direkt till Nyheten (Sossarna flyttade runt hörnet och pratade politik;
Biblioteket, Saab, EU upp på nya bordet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sossarna flyttade runt hörnet och pratade politik;
Biblioteket, Saab, EU upp på nya bordet

Publicerad Monday, 30 November 2009, 06:35 av Redaktionen

sosseinv-bild-1Socialdemokraterna passade på att inviga nya partilokaler på skyltsöndagen. Man flyttade om hörnet på Riksbyggens hus mitt emot Folkets Hus – till Sevillagatan.

Många partimedlemmar och sympatisörer besökte partilokalen för att dricka kaffe, glögg och äta så kallad sossekaka. Den senare en maskerad princesstårta med s-logon.

soseinvbild-2

– Den här lokalen är specialritad och ombyggd efter våra behov, säger en nöjd Kjell Hedvall.- Nu har vi en mötesplats för alla medlemmar och där vi kan ha gruppmöten, styrelsemöten och studiecirklar. Sedan är det ju också en arbetsplats med tre anställda som nu äntligen kan jobba i ändamålsenliga lokaler.

Lidköpingsnytt passar på att ställa en aktuell kommunalpolitisk  fråga  – den om Bibliotekets flytt till Sockerbruket eller till före detta Försäkringskassan.

– Vi är inte ovilliga till att diskutera detta, men villkoret är ju att driftskostnaderna inte blir större än de skulle bli i Sockerbruket. Vi får väl se vad som kan komma ut av det hela.

Kommer det att bli en valfråga ?

– Det är det redan, avslutar Kjell Hedvall.

En som också är med om invigningen är riksdagsledamoten Carina Ohlsson  menar att flytten till Sockerbruket inte är någon prestigefråga:

– Vi kan titta på andra lösningar. Det gäller ju att se till tillgängligheten. Man får ju inte glömma att Resecentrum, området kring gamla Järnvägsstationen, har blivit en plats där många rör sig under en dag. Men det är klart Försäkringskassans läge är inte dumt det heller och det finns ju även de inom arbetarkommunen som är för en flytt till före detta FK.

 sosseinvbild-3

När det gäller några av rikspolitikens aktuella frågor, som Sahlins invit till Centerpartiet och Folkpartiet om regeringssamverkan ifall Sverigedemokraterna blir vågmästare svarar Carina Ohlsson diplomatiskt:

– Jag tror att hon velat testa av lite.

Ett scenario som vissa politiska bedömare föreslagit är att Miljöpartiet skulle stödja Alliansen för att rädda landet ifall Sverigedemokraterna skulle bli vågmästare tror Carina Ohlsson inte på.

– Ledningen i Miljöpartiet är alltför ”vänster” för något sådant.

Turerna kring SAAB kommenterar hon med att Maud Olofsson har gjort en mängd uttalanden som varit till nackdel för företaget:

– Hon har helt enkelt talat illa om SAAB, vilket ju är förvånansvärt i det förhandlingsläge  ett av våra absolut viktigaste västsvenska industriföretag står på spel. Jag tycker att det speglar den här regeringens oförstående inför industrins betydelse för Sverige.

Om utnämningen av Cecilia Malmström som EU-kommissionär till den tunga posten som ansvarig för migrationsfrågor, människohandel (trafficking) och polissamarbete säger hon:

– Det är en tung post och hur Cecilia Malmström lyckas återstår att se. Det första hon kunde göra vore att se till att Sverige ratificerar Europakonventionen om människohandel från 2005. Det har alliansregeringen skjutit upp trots att den låg färdig på deras bord – efter en utredning – när den tillträdde 2006.

Om opinionsmätningen för Stockholms stad, som redovisades i veckan, där Moderaterna får 38% , S 19% och Mp 16% framhåller Carina Ohlsson att Stockholms sociala struktur inte ser lika dan ut som den genomsnittliga svenska.

Carina Ohlsson har bjudit in till presskonferens i dag, måndag, på Rörstrand tillsammans med s-riksdagsledamöterna Monica Green och Patrik  Björck.

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Henrik
Gäst
Henrik
30 November, 2009 11:59

Har socialdemokraterna i Lidköping tre stycken anställda utöver kommunalrådet. Betalas dessa löner med socialdemokraternas partistöd?

Bernt I-son
Gäst
Bernt I-son
30 November, 2009 03:55

Vad jag vet är skribenten också känd sosse-skall en partisk skribent skriva om sitt egna parti- Mycket märkligt!!!!!!
Inger inget förtroende för Lidköpingsnytt

Saleby-Bo
Gäst
Saleby-Bo
30 November, 2009 04:55

Du, Bernt! Man kanske inte kom in med presskort kanske bara med partibok! LN är väl opolitisk? Så skribenten får väl anses vara det oxå, på tjänstetid!?

Björn Smitterberg
Redaktör
30 November, 2009 06:17
Svarar  Saleby-Bo

Bernt behöver inte skämmas, det var skarpa frågor som skulle kunna ställas av envar. Ingen skugga över Bernts artikel. Bernt kanske kan kallas wallraffare? /red

Kenneth Kundell
Gäst
Kenneth Kundell
30 November, 2009 10:52

En felskrivning från Bernts sida, vi har två personer anställda på halvtid (50%) med lönebidrag på expeditionen, som är anställda av S i Lidköping. Kjell Hedvall som kommunalråd avlönas av kommunen liksom oppositionsrådet Carin Lexmon enligt Fullmäktigrbeslut! Ville bara tillrättalägga detta.
Kenneth Lundell Ordförande för Socialdemokraterna i Lidköping

MecyUplicle-web
Gäst
MecyUplicle-web
10 December, 2009 02:52

Tak for en interessant blog