Gå direkt till Nyheten (Jouko Kalliokulio vinnare i överraskande dart)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Jouko Kalliokulio vinnare i överraskande dart

Publicerad Wednesday, 17 March 2010, 21:25 av Redaktionen

dart_100317Surprise  Cup 2010  har avgjorts i Levenes dartlokaler och det är segraren Jouko Kalliokulio som är med på bilden. Tävlingen är som namnet antyder en överraskning. Före varje match katas nämligen tärning om hur spelet skall avgöras – genom 501, cricket eller half.

Totalt 18 kastare var med i tävlingarna denna gång.

dart_100317

Bilden är klickbar till större format

Vinnare i kvällens A-final blev Jouko Kalliokulio som verkligen hade vässat  (SM-) formen.  Han mötte Hans Karlsson i finalen och tärningen bestämde att kastformen blev 501. Här övertygade Jouko Kalliokulio stort och vann med 2-0 i set.

Till B-final gick Mathias Ryngefors och Reine Nilsson. Där avgick Mathias Ryngefors med seger.

När det återstår en deltävling ( 501 Cup som spelas sista helgen i mars) ser topp-tio  tabellen ut som följer:
1 Niclas Remgård  48
2 Reine Nilsson   41
3 Hans Karlsson   35,5
4 Ulf Larsson   35
5 Hans Harvigsson  31,5
6 Joakim Larsson  31
7 Patrik Arnälv   27,5
8 Åke Kvist   27
9 Peter Karlsson   26
10 Åke Svantesson  25,5

Levene Dart har för första gången varit representerat i Dart-SM.  Helgen efter Surprise Cup deltog nämligen Jouko Kalliokulio och Patrik Arnälv  i Dart-SM i Kungälv för Levene Darts räkning. I skrivandets stund är det ej klart hur  långt de tog sig i turneringen men någon SM buckla blev det troligen inte denna gång, med säkert en hel del nyttig erfarenhet inför kommande tävlingar.

– Niclas Remgård –