Gå direkt till Nyheten (Rongedal avslutar “Torsdag i Trädgårn!”)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rongedal avslutar “Torsdag i Trädgårn!”

Publicerad Monday, 02 August 2010, 11:01 av Redaktionen

rongedahl_pressbildlopBröderna Rongedal avslutar årets serie av Torsdag i Trädgårn! Hela Stadsträdgården skall förvandlas till ett stort gungande dansgolv, då tvillingarna Rongedal med band kommer och spelar.

Tvillingbröderna Magnus och Henrik Rongedal växte upp i Molkom mitt i Värmland. Den stora allmänheten fick upp ögonen för de båda skönsjungande bröderna i “Så ska det låta”, där man visade upp hela sitt register. I februari 2008 begick bandet sin Melodifestivalsdebut och det stora genombrottet var ett faktum. “Just a minute” gick rakt in på andra plats på Svensktoppen och veckan därpå tog den förstaplatsen!

rongedahl_pressbild

Enskilt, men framför allt tillsammans, har bröderna Rongedal blivit några av Sveriges mest anlitade sångare bakom artister både på skivinspelningar, live-framträdanden och div. TV-galor t. ex . Melodifestivalen.

Henrik och Magnus Rongedalhar parallellt skrivit egen musik, som har blivit placerade på skivor, bl a med Shirley Clamp och Barbados. Några låtar har även nått andra sidan av jordklotet och fastnat på skivor med ett japanskt pojkband Arashi, ett koreansk band FT Island och en japansk musikal, Shonentai Playzone.

– Angelica Linder –

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
2 August, 2010 01:36

Till ordföranden i Kultur- och fritidsnämnden.

Kommer Bröderna Rongedal att ta upp frivilliga pengagåvor för täckande av scenhyran?

Om ditt svar är nej undrar jag, vad är det för skillnad på musikföreningen LARS och Bröderna Rongedals uppträdande i Stadsträdgården?

Om Rongedals slipper bekymmra sig om scenhyra agerar kommunen, din nämnd/förvaltning, olika mot olika kulturutövare. Frågan man ställer sig då är,
Hur viktas olika kulturyttringar motvarandra och på vilket sätt sker denna viktning? Har en dramaten skådespelare gratis tillträde till Dina scenen medans t ex din företrädare Skådespelare Bengt-Arne Bengtsson får betala utifrån att det då handlar om amatörteater kontra nationalscenens utövare från Dramaten?