Gå direkt till Nyheten (Motorproblem stoppade Johan Larsson i Polen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Motorproblem stoppade Johan Larsson i Polen

Publicerad Tuesday, 14 September 2010, 06:52 av Redaktionen

bil_privat_100914Johan Larsson, bilsportlandslagets rallycrossförare från Götene MK, fick bryta helgens EM-deltävling i Polen med motorproblem. Fram till finalen hade Johan däremot bra fart och stod som 4:e bil på startlinjen i A-finalen.
Foto: motorbild.com, Lennart Persson – bilden är klickbar till större format.

Med förra årets pole position i minnet var Johan Larsson och teamet laddade för den näst sista deltävlingen i Polen. Johan Larsson gillar banan, som är halkig och tekniskt utmanande. Lite småproblem med bilen under lördagen gjorde att han inte kunde fokusera fullt ut på körningen och slutade den första dagen på 5:e plats. Söndagens kvalomgångar gick bättre och dessa räckte till fjärde startruta i A-finalen.

– Skönt att vara i A-final. Lite motigt har det varit, men vem har sagt att rallycross är lätt, sa Johan Larsson efter tredje kvalet.

Tyvärr skulle A-finalen ta slut efter bara några varv. Efter en sammanstötning med en annan bil blev motorn skadad i Johan Larssons Citroën och han fick stanna. Detta gav då en total 6:e plats i tävlingen. Problemen gör att motorn nu måste till fabriken, och därför är helgens EM-final i Tjeckien nu i fara. Teamet är dock positiva och ger inte upp hoppet om start i Tjeckien.

– Vi gör allt vi kan, säger Johan Larsson bestämt.