Gå direkt till Nyheten (Klartecken för Bovieran)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klartecken för Bovieran

Publicerad Monday, 22 November 2010, 21:01 av Björn Smitterberg

Länsstyrelsen har beslutat att godkänna planerna för att bygga Bovieran – ett bygge för seniorer på Lidåkersplanen. Bygglovet har tidigare överklagats, men länsstyrelsen har nu beslutat att avslå överklagandet. Det betyder att bygglovet för Bovieran kvarstår.

12 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
23 November, 2010 07:56

Mycket bra beslut av länsstyrelsen, så att detta utmärkta initiativ kan sättas i verket!

b61
Gäst
b61
23 November, 2010 09:45

Det är ju synd att inte länsstyrelsen inte” kunde” hitta en bättre plats att bygga på, det finns ju andra ställen som skulle passa mycket bättre, och som inte stör de som redan bor där!

Guest
Gäst
Guest
23 November, 2010 10:57
Svarar  b61

Vad är det som stör?

KSMB
Gäst
KSMB
23 November, 2010 12:43

Det blir fortsatt överklagande.

Redaktören
Gäst
Redaktören
23 November, 2010 01:01
Svarar  KSMB

Är inte det för sent? /red

KSMB
Gäst
KSMB
23 November, 2010 01:43
Svarar  Redaktören

Nä,nästa steg är regeringsrätten,vilket jag tror är sista instans.

Redaktören
Gäst
Redaktören
23 November, 2010 02:15
Svarar  KSMB

Miljödepartementet (regeringen) är numera nästa steg (och sista). Men har verkligen inte tiden gått ut för det – överklagan skall ske inom tre veckor efter att ni fått beslutet. Vad jag kan förstå har den tiden passerats med råge? /red

Elof
Gäst
Elof
23 November, 2010 02:51
Svarar  Redaktören

Man lär inte vara tvungen att överklaga till alla instanser samtidigt utan bör vara rätt självklart att det är när föregående instans lämnat någon form av besked som man har 3 veckor på sig att ta det till en högre instans om man så önskar. Om det nu inte var över 3 veckor sedan länsstyrelsen tog sitt beslut?

Redaktören
Gäst
Redaktören
23 November, 2010 04:13
Svarar  Elof

Naturligtvis ska man överklaga ett steg åt gången. Beslutet kan överklagas 3 veckor efter det att “klagande” kvitterat ut länsstyrelsens beslut. Beslutet togs den 20 oktober. /red

Elof
Gäst
Elof
23 November, 2010 05:12
Svarar  Redaktören

Så det här var alltså en över 4 veckor gammal “nyhet”? “men länsstyrelsen har nu beslutat att avslå överklagandet” fick mig ivf att tro att det var väldigt nyligen beslutet togs och inte nästan 5 veckor sedan.

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
23 November, 2010 01:14

Mycket bra att man kommer igång med Bovieran. Platsen är utmärkt, centralt, nära till grönområde, mm. Konservatismen i denna stad är beklaglig, så fort något positivt görs finns det folk som skall klaga, klaga för klagandets sak. Tur man inte är infödd och då kan se saker o ting i från annan synvinkel, mer objektivt. Man kanske skall sälja villan o flytta till Bovieran, ja varför inte. Se nu också till att bygget vid gamla Statoil vid Östby blir ett höghus, minst 7-8 våningar. Vilket landmärke och vilken utsikt.

dorf56
Gäst
dorf56
23 November, 2010 04:03

Nu är ju inte alla infödda lika trångsynta och bakåtsträvare. Har bott hela mitt liv i Lidköping och tycker helt som du “inflyttad” . Jag kan dessutom inte fatta att politikerna inte hade ryggrad nog att genomföra en flytt av biblioteket till Sockerbruket