Gå direkt till Nyheten (“River Market” på Torgbron kan bli möjlig)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“River Market” på Torgbron kan bli möjlig

Publicerad Tuesday, 23 November 2010, 14:42 av Björn Smitterberg

Att under torghandelstid låta konstnärer ställa ut och sälja egna verk på Torbron kan bli möjligt. Förvaltningarna Samhällsbyggnad och Kultur- och Fritid utreder frågan. Det finns ett preliminärt förslag att nu ta kontakt med konstnärer för att höra efter deras syn på förslaget – från början att medborgarförslag.

Så kallad River Market finns i flera ständer runt om i Europa och även i Sverige. Det är en möjlighet för allmänheten att få träffa konstnärer och se deras konst på ett nytt sätt. Enligt det preliminära förslaget skall det vara kostnadsfritt för bildkonstnärer att vara på Torgbron under torghandelstiderna.

Förslaget är också att det skall genomföras under 2011 som är konstens år i Lidköping – därefter skall en utvärdering ske.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
fologits
Gäst
fologits
24 November, 2010 05:15

Gärna med lite musik á la Karlsbron, Prag