Gå direkt till Nyheten (Helkväll på De la Gardie – öppet hus, men snön problem)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Helkväll på De la Gardie – öppet hus, men snön problem

Publicerad Wednesday, 24 November 2010, 20:06 av Björn Smitterberg

dlg_chips_101124Många ungdomar som i dag går sista året i grundskolan kom i kväll till De la Gardiegymnasiet tillsammans med föräldrar för studera tänkbara utbildningsvägar. Men det kunde  varit fler – många skrämdes av snövädret och det kan bli anledning att göra en ny De la Gardie-Open.

Under de här öppna husen är det i stor utsträckning eleverna som berättar och visar hur man arbetar. Och den ena är mer påhittig än den anddra.

dlg_paketwindo_101124

Bilderna i reportaget är klickbara till större format.

Bakom detta fönster sitter handelsprogrammet som visade hur man slår in paket, Det är ju faktiskt en viktig konst för den som arbetar i handeln – det måste gå snabbt och det måste bli bra.

dlg_paket-101124

Hanna Sjögren, Linus Synnergren och Wiktor Wolmsjö var några av eleverna som gjorde fina paket – men det fanns förstås inte så mycket att stoppa i paketen i kväll.

dlg_musik_101124

Musikprogrammet stod på scenen – bland andra. De spelade en låt som en av bandets deltagare skrivit – C V Malmesved längst till höger.

dlg-benjamin_101124

Benjamin finns på varje skola som har ett skelett i garderoben. Här presenterade han sig för besökarna med hjälp av Pontus Wedebrand.

dlg_venprov_101124

Venprover visade vårdprogrammet. För säkerhets skull används övningsarmar (åtminstone i första årskursen, var det någon som skämtsamt påpekade). Anton Wallgren visade och berättade att han egentligen är mest intresserad av att arbeta med funktionshindrade.

– Det är människor med stor personlighet, sa Anton Wallgren.

dlg_bof_101124

Pia Haglind leder barn- och fritidsprogrammet – en utbildning med bl a en cykel i lektionsutrymmet. Det handlar ju om fritid och då är cykel en sak som används. Här samlades intresserade i ett klassrum.

dlg_kakor_101124

Lite godsaker erbjöds – Matilda Andersson och Felicia Ståhl bjöd alla som steg in i “deras” korridor.