Gå direkt till Nyheten (Över hela landet tänds i kväll marschaller)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Över hela landet tänds i kväll marschaller

Publicerad Thursday, 25 November 2010, 17:38 av Björn Smitterberg

kvinnovald_lop101125Över hela landet tänds i kväll marschaller i protest mot våld mot kvinnor.Det är den av FN utlysta dagen om kvinnofrid och det försöker kvinnojourerna se till att alla ska minnas. I Lidköping genomförde Kvinnojouren Linnéan sin demonstration i anslutning till torsdagshandeln vid Pollux-varuhuset.

Med en marschall för varje kvinna som mist livet genomvåld i Sverige på ett år blir det ett häpnadsväckande resultat som bildade ett förfärande stort kors på marken. Det borde inte funnits något ljus. Informationsbladet som Ulla Andersson, Helena Johansson, Ann-Chrisstin Hedvall och Iréne Bäckström delade ut hade snabb åtgång.

kvinnovald_101125

Bilden är klickbar till större format.