Gå direkt till Nyheten (Bovieran har överklagats igen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bovieran har överklagats igen

Publicerad Friday, 26 November 2010, 16:01 av Björn Smitterberg

Länsstyrelsens och kommunens beslut om att ge bygglov för seniorboendet Bovieran har överklagats.

Den maximala tiden för att klaga denna gång går ut i morgon – det beslut som länsstyrelsen fattade kan överklagas inom tre veckor från det att de som överklagade kommunens beslut kvitterade ut sitt meddelande från länsstyrelsen.

Förutom de tre veckorna har man också utnyttjat möjligheten att låta beslutet ligga på posten i två veckor. Det betyder nu att frågan om Bovieran kommer att avgöras i förvaltningsdomstol i nästa skede. Beslutet i länsstyrelsen fattades i oktober – men här har alltså möjligheten att dra ut på tiden för överklagande utnyttjats maximalt.

Redan i måndags informerades kommunfullmäktige om länsstyrelsens beslut att den avslagit klagomål från grannarna och fattat samma beslut som kommunens miljö- och byggnämnd.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
heylon
Gäst
heylon
28 November, 2010 03:15

kan inte förstå vad detta ska leda till, är det något heligt med husen på lidåker utmed majorsallèn, de andra husen innanför har ju det andra huset i vägen…tycker det är spännande att det satsas på nybyggnation av denna dignitet i Lidköping. Och den kommer bli av det är jag helt övertygad om, enda skillnaden är att det går åt mer skattepengar nu innan de kan börja…
nej patetiskt tycker jag att det är med tanke på att Länsstyrelsen godkänd det hela och förvaltningsdomstolen kommer göra det samma

KSMB
Gäst
KSMB
28 November, 2010 04:51
Svarar  heylon

Det finns bättre platser att bygga på tex 100meter söderut.På så vis kan man bevara lidåkersplan och vi som bor i närliggande hus slipper se halva himlen försvinna.

heylon
Gäst
heylon
28 November, 2010 09:28
Svarar  KSMB

riktigt så farligt som att halva himlen försvinner tror jag nog inte, men bor man inom stadsplanerat område så kan man nog inte räkna med att se lika mycket himmel som vi som bor utanför stan…

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
29 November, 2010 07:56
Svarar  heylon

Framförallt inte att allt ska varar som det har varit i 50 år tidigare. Utvecklingen kommer till Lidåker, förstår att det känns ovant.