Gå direkt till Nyheten (23 arbetslösa per ledigt jobb i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

23 arbetslösa per ledigt jobb i Lidköping

Publicerad Monday, 29 November 2010, 11:34 av Redaktionen

genre_ams_lopDet finns i dag 1.559 personer utanför den reguljära arbetsmarknaden i Lidköping. De kan söka bland 66 lediga jobb – statistiskt alltså 23 arbetlösa per ledigt jobb. Ändå har antalet lediga platser börjat öka den senaste tiden.

På morgonen i dag var det alltså enligt Arbetsförmedlingen 1.559 personer utanför den reguljära arbetsmarknaden i Lidköping. Av dessa ingår 890 i någon form av praktik, utbildning eller av arbetsmarknadspolitiska skäl ordnad verksamhet. Övriga är helt utan sysselsättning – som det brukar heta. Arbetslösheten har den gångna veckan minskat med 8.

Av de arbetslösa är 148 långtidsarbetslösa – vilket är en minskning med fem.

Av de arbetslösa är 466 ungdomar under 25 år.