Gå direkt till Nyheten (Årets komocka till Götene Gårdsgas)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Årets komocka till Götene Gårdsgas

Publicerad Monday, 29 November 2010, 12:26 av Redaktionen

Entreprenören Bosse Johansson, Stora Svenstorp utanför Götene, som startade Götene Gårdsgas, har fått årets utmärkelse av lantbrukarorganisationen Biogas Skaraborg.

Det är en utmärkelse för pionjärgärning med gårdsbaserade biogassystem. Utmärkelsen heter “Den Gyllene Mockan”. Bosse Johansson är den andra personen som får denna utmärkelse, först ut var biskop Anders Arborelius i Skara Stift.

Biogas Skaraborg delade ut utmärkelsen under högtidliga former i Skara helgen då alla biogasaktörer i Skaraborg var församlade.

– Bosse Johansson och Götene Gårdsgas får vårt pris eftersom han och företaget har en stor betydelse för biogasens positiva utveckling i vår region, sade Mats Larsson som är ordförande i Biogas Skaraborg.

Götene Gårdsgas ägs av Sveaverken och har numera sitt huvudkontor i Eskilstuna. Företaget har byggt samtliga gårdsbaserade anläggningar som är i bruk i Skaraborg. I skrivande stund bygger man ytterligare anläggningar i Skaraborg, Jönköpings län och Närke.