Gå direkt till Nyheten (Ser du ett rovdjur? Rapportera på nätet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ser du ett rovdjur? Rapportera på nätet

Publicerad Monday, 29 November 2010, 10:49 av Redaktionen

Nu kan allmänheten lägga in sina egna rovdjursobservationer i en databas.

– Vi hoppas att det ska bli lättare att rapportera men också att se sin rovdjursobservation, säger Robert Andersson, inventeringsansvarig för rovdjur i Västra Götalands län.

Inför årets inventeringssäsong av stora rovdjur har Länsstyrelsen i Västra Götalands län anslutit sig till databasen rovobs.se. Fördelen är att databasen har en publik del som är öppen för allmänheten. Den som lämnar in observationer kan lätt se och följa sin egen observation.

Flera organisationer har påtalat vikten av att rovdjursrapportörer får en bekräftelse på vad som händer med deras egen observation. Återrapporteringen har tidigare varit ett problem eftersom Naturvårdsverkets databas Rovdjursforum inte har varit öppen för allmänheten.

– Vi kommer fortfarande att använda oss av Rovdjursforum, men genom att vi nu också har anslutit oss till rovobs.se hoppas vi på att få in fler och snabbare observationer, säger Ulrika Dagård, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Västra Götaland..

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Chryslerowner
Gäst
Chryslerowner
29 November, 2010 12:04

Vad heter databasen? och vilken websdress har den?

Redaktören
Gäst
Redaktören
29 November, 2010 12:34

Det står i texten /red