Gå direkt till Nyheten (“Försvunnen” ringde polisen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Försvunnen” ringde polisen

Publicerad Tuesday, 30 November 2010, 22:06 av Björn Smitterberg

En flicka som anmälts försvunnen av sin pappa ringde i kväll själv till polisen och berättade var hon finns, att hon mår bra och att hon inte vill ha med sina föräldrar att göra. Genom samtalet avblåstes polisens spaningar då hon själv har rätt att hålla sig borta om hon vill.

Ett annat fall av eftersökning hade börjat planeras men avbröts. Det anmäldes i kväll att en kvinna var försvunnen från Tallskogen. Det gäller en dement kvinna, men personalen återfann henne i sina efterforskningar i området.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulrika_hundmatte
Gäst
Ulrika_hundmatte
1 December, 2010 10:15

Hur många demens-sjuka måste irra bort sig i vinterkylan innan socialstyrelsen tillåter att ytterdörren är låst??

Elof
Gäst
Elof
2 December, 2010 12:39

Behövs inga låsta dörrar. Räcker med att det finns personal. Inte skulle jag vilja att en demenssjuk släkting skulle vara inlåst om det började brinna ivf.

Ulrika_hundmatte
Gäst
Ulrika_hundmatte
2 December, 2010 07:12
Svarar  Elof

Hej Elof, alla dörrar låses automatiskt upp vid brandlarm, detta testas flera gånger om året.. och jag tror att om du har en demenssjuk släkting så vill du att hon/han ska vara trygg.. Det räcker inte om vi har fler personal, är vi inne på toaletten med några av de andra sjuka så har vi inte koll på vad övriga gör.. eller ska vi ta med alla in på toa?? I detta fall så var det flera personal men de var samtliga inne på toaletten med andra patienter, de kan ju inte vänta heller…
Sen är inte patienterna inlåsta i den bemärkelsen… du låser väl din ytterdörr när du går o lägger dig? Alla patienter har rätt att gå ut tillsammans med personal och så sker också på demensavdelningarna, men om de går ut själva i 12.5 minusgrader utan jacka så blir det inte så bra när de dessutom inte har en aning om vart de är.. så en låst ytterdörr med personal på insidan är tvunget innan det händer något mycket allvarligt

Danne Dyckert & K H
Gäst
Danne Dyckert & K H
2 December, 2010 04:57

Det kommer nog å bli en hel del…….
Hörde att man har förbjudit skyddet vid sängen som skyddar de gamla från å ramla ur å skada sig också.
Det var visst kränkande…