Gå direkt till Nyheten (Vill bygga ateljé och brygga)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vill bygga ateljé och brygga

Publicerad Tuesday, 30 November 2010, 13:57 av Björn Smitterberg

Theresia Hovrslev-Hasselblad ansöker om förhandsbesked om ett bygglov och en dispens från strandskyddet kan beviljas för en ateljé och brygga.

Den aktuella tomten är Häljestorp 1:6 som ligger på Kållandsösidan av Tängelsundet – som skiljer Kållandsö från Spårön. Ateljén skulle bli cirka 70 kvadratmeter.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lennart albertsson
Gäst
lennart albertsson
30 November, 2010 09:42

Det är klart att vår levande mest värdefulla kostnär i kommunen får ett possitivt förhandsbesked att etablera den buggnad som kanske kan garantera att vi får ha henne kvar för all framtid i kommunen. Som varumärke som representant för det som är konst på internationell elitnivå. År 2011 är Lidköpings konstår och atiljén skulle var en utomrdentlig välöfrtjänt gåva till Thersia Horslaev. Hon vet inte vem är jag men en gång i tiden fick jag förmånen att leverera “silverknappar ” till hennes atilje. Det vara tydligt direktiv och uttryck om design, smak och garnering som också blev en succe`i hennes entreprenörtänkande och skapande. Företagsklimatet att skapa utrycksfulländning i den konstnärliga vardagen som är beroendet av egen livsenergi som stimuler många fler. Då inträffar det mirakel alla samhällen behöver idag för att motverka tragediernas mångfald. Dit hör konstens signalsystem som kan skapa mllda ochnjutbara seder det som räddar värden, värden och världen

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
1 December, 2010 07:53

Det var en nyhet att det gäller andra regler för en “känd” konstnär än andra personer som söker bygglov?