Gå direkt till Nyheten (Bernt Blomgren i (S)tormen:
Turbulen(s)en fortsätter – Carina O petad?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bernt Blomgren i (S)tormen:
Turbulen(s)en fortsätter – Carina O petad?

Publicerad Wednesday, 01 December 2010, 09:23 av Redaktionen

Rikspressen påstår att Berit Andnor blir ordförande i Valberedningen som skall föreslå ny partiledare är inte så säkert.I dag först, tänker man presentera partisekreterarens, Ibrahim Baylan, förslag på vilka som skall ingå i valberedningen, som består av elva ledamöter med sex ersättare.

Förslaget skall sedan antas av förtroenderådet  lördagen den fjärde december, som det ligger  eller med ändringar – det återstår att att se.

Carina Ohlsson, som enligt vissa källor, varit föreslagen av Västra Götalands-regionens partidistrikt, har i pressen påståtts blivit petat. S-kvinnor ser detta som ett verk av partisekreteraren som de nu kräver skall avgå.

Carina Ohlsson, som även är vice ordförande i S-kvinnor, ses av förbundet även som representant för s-kvinnorna i Valberedningen.

Carina Ohlsson, just nu i Rom, säger att hon inte varit i kontakt med media om valberedningen och vet inte vart uppgifterna kommer ifrån.  Frågan är – har Baylan lyckats tråckla ihop en lista som alla fraktioner inom socialdemokratiska partiet är nöjda med ?

Om inte, vågar det 120 ledamöter starka förtroenderådet gå emot det som arbetats fram i Stockholm.

Grundtips – ledamöterna lär vara extra noga med att det inte blir ”Stockholmsdominerat” på det ena eller andra sättet.

Lena Sommestad, som tidigare nämnts här som en tänkbar ny S-ordförande, börjar få fler och fler förespråkare bland s-bloggare och s-debattörer. I en av kvällstidningarna var hon med som en av elva tänkbara partiordföranden.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
janne59
Gäst
janne59
1 December, 2010 09:40

Man kanske skulle söka jobbet efter Mona, det verkar ju inte finnas så många som är intresserade och det är väl hyfsat betalt.
Överallt annars läser man att det är hundratals sökande på varje ledigt jobb, men inte i detta fallet. Det är mycket man inte förstår.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
1 December, 2010 02:57
Svarar  janne59

Är nog inte helt lätt att få en kapten till ett sjunkande skepp?

janne59
Gäst
janne59
1 December, 2010 03:12
Svarar  Agust Vråk

Kan det vara så illa? Snacka om utmaning.

Guest
Gäst
Guest
1 December, 2010 04:27
Svarar  Agust Vråk

Det kanske kan passa U-rban:-)