Gå direkt till Nyheten (Bernt Blomgren i (S)tormen:
Åldern avgjorde när Carina petades?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bernt Blomgren i (S)tormen:
Åldern avgjorde när Carina petades?

Publicerad Thursday, 02 December 2010, 11:10 av Redaktionen

På lördag i SVT 2 kan man se om Ibrahim Baylan har träffat rätt med sitt förslag till Valberedning – den som skall föreslå ny partiledare för Socialdemokraterna.

Baylans förslag har utarbetats i samarbete med något som kallas ”Lilla gruppen” och består av ombudsmän från regionerna.

Det är alltså inte distriktens ombudsmän. Det är lite oklart vilka ombudsmän av distriktsombudsmännen får representera regionen.

Sigge Friberg, distriktsombudsman för Skaraborg, tillhör i alla fall inte ”Lilla gruppen”, och han beklagar att inte Carina Ohlsson blev utsedd till ordinarie medlem av Valberedningen:

– Hon var vårt andranamn tillsammans med Göran Johansson. Vi i Västsverige tillsammans med Halland och Värmland föreslog dessa två namn.

Den som kom in som ordinarie istället för Carina Ohlsson blev Jonas Gunnarsson från Värmland.

– Antagligen, menar Sigge Friberg, spelade åldern roll, då Jonas Gunnarsson är yngre – i trettioårsåldern.

Att Carina Ohlsson inte blev vald kan också tänkas reta upp S-kvinnor, som av vad man kan bedöma, inte får någon annan framträdande representant bland de övriga i Valberedningen.

Inte heller SSU:s ordförande Jytte Guteland är nöjd med Ibrahim Baylans förslag.
Men det är Förtroenderådets 120 medlemmar som bestämmer på lördagen, och det i direktsändning i SVT2.
Får vi kanske se motförslag med åtföljande dramatiska voteringar. Det skall vilja mycket till att utmana ”de ledande” inom socialdemokratiska partiet.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
2 December, 2010 03:16

Oj då var det Carina Olsson ålder som var avgörande. Nu tror jag det fanns andra faktorer, vill inte Sossarna förnya sig? Att Olsson var andra namnet efter Göran säger inget. Se vad M gjorde i sin föryngring av partiet o ta lärdom, nä dumt att ge några förslag de får ni sköta själva.