Gå direkt till Nyheten (Kinnekulletåget byter namn – blir en del av Västtågen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kinnekulletåget byter namn – blir en del av Västtågen

Publicerad Thursday, 02 December 2010, 11:33 av Björn Smitterberg

genre_kinnekulletag_lopFrån och med den 12 december samlas de regionala tåglinjerna under det gemensamma namnet Västtågen. Alla Västtrafiks biljetter, kort och laddningar kommer att gälla på dessa tåg. Förändringen är ett steg mot målet om en fördubbling av resandet med kollektivtrafiken fram till 2025.
– Resandet med tågen i regionen har haft en fantastisk utveckling sedan bildandet av Västtrafik. Dubbelt så många reser regionalt med våra tåg idag jämfört med för 10 år sedan. Vår förhoppning är att Västtågen ska bidra till att öka resandet än mer och att resandet skall tredubblas över de kommande 15 åren, säger Leif Blomqvist, Västtrafiks styrelseordförande.

Västtågen är ett samarbete mellan Västtrafik, Hallandstrafiken och Jönköpings Länstrafik. För att underlätta för resenärerna att veta vilket tåg som ingår i Västtågen har dessa tåg grå text längs med sidan av tåget där det står Västtågen.

För den som reser med områdesladdning idag på tågen innebär inte Västtågen några särskilda förändringar. Samma regler som gäller idag kommer att gälla framöver. För de som reser då och då blir det däremot en del nyheter. Under en introduktionsperiod från den 12 december kostar enkelbiljetter detsamma som vad en kontoresa maximalt kan kosta. Det blir samtidigt möjligt att resa med kontoladdning på alla tåg som ingår i Västtågen.

• Följande sträckor ingår i Västtågen:
Göteborg-Uddevalla-Strömstad, Göteborg-Herrljunga-Lidköping-Mariestad-Hallsberg-Örebro,
Borås-Varberg, Uddevalla-Vänersborg-Herrljunga-Borås,
Göteborg-Borås,
Göteborg-Trollhättan-Vänersborg-Åmål,
Göteborg-Falköping-Skövde-Töreboda,
Göteborg-Falköping-Jönköping-Nässjö,
Töreboda-Falköping-Jönköping-Nässjö

– Pressmeddelande –

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Guest
Gäst
Guest
2 December, 2010 11:52

Så försvann ytterligare ett “kännetecken” för vår byggd – i graven…
Känn bara vad dåligt namnet “Västtågen” ligger i munnen jämfört med det härliga namnet “Kinnekulletåget”. De va’ synd !!