Gå direkt till Nyheten (Bildreportage: Julen står för dörren)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bildreportage: Julen står för dörren

Publicerad Saturday, 04 December 2010, 13:19 av Björn Smitterberg

101204-asnaLördagen före andra advent – nu är det mindre än tre veckor till jul. Det märks tydligt. Många butiker hade ovanlig trängsel och all tillgänglig personal inkallad att jobba. På Nya Stadens torg fanns Lidköpings församling med sin levande krubba, sina julsånger och i år ett par åsnor förutom gutefår. Alla bilder är klickbara till större format.

Åsnor är lämpliga i en julkrubba – förvisso även kameler. Men frågan är om inte åsnan ändå är bibelns vanligaste djur. Just i advent berättas ju hur Jesus kom ridan på ett lånat åsnesto. Varför? Ja, åsnan är ju inte särskilt stor. Men nu var det ju en gång sagt att han skulle komma ridande – det står tidigare i bilen.

101204-julhandel

Jul präglar torghandeln

Kamelen var inplanerad även i år – men fick på grund av dåligt väglag stanna hemma i Halland. Åsnorna tilldrog sig dock stort intresse. Sångkören och julspelet i krubban också. Frågan är om inte kyrkan lyckats hitta på något alldeles särskilt med de framträdanden man haft på senare tid på torget men även i Stadsträdgården.

101204-kyrkokoer

Kören var S:t Nikolai kyrkas egen kyrkohör under Christina Hedlunds ledning – i dag med änglakläder.

Sockerbrukets Ungdomsverksamhet lockade unga och gamla med klassiskt julpyssel.

101204-julpyssel

GOD JUL stavade sig Sanella Ajeti och Maria Mezher fram med karamellfärgen på pepparkakshuset tak. Det byggdes många hus inne i Sockerbruket i dag.

101204-pepparkhus

Det fanns flera andra verksamheter – som att göra stjärnor, plantera julgrupper och mycket annat,

101204-julsong

Lite speciell grej gjord bl a Natalie Ahlén och Moa Seim-Andersson – som sjöng in en egen video med julsång. Anders Magnusson stod bakom kameran och hjälpte till med allt det tekniska.

101204-julpysselop

101204-julhandel2