Gå direkt till Nyheten (Håkanson svarar Hedvall:
Jag accepterar inte oförskämda insinuationer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Håkanson svarar Hedvall:
Jag accepterar inte oförskämda insinuationer

Publicerad Saturday, 04 December 2010, 15:03 av Redaktionen

– Jag är besviken på den låga nivå som kommunalrådet Kjell Hedvall (S) väljer att föra debatten på. Att anklagas för jäv och att gå andras ärenden är en oförskämd insinuation och misskreditering, som jag inte accepterar.
Det skriver Annika Håkanson, moderat kommunfullmäktigeledamot, i ett uttalande med anledning av ett blogginlägg av Kjell Hedvall som även refererats av Lidköpingsnytt.

I bloggen kommenterar kommunalrådet Kjell Hedvall den biblioteksdebatt som fördes i kommunfullmäktige den 22 november, där Annika Håkanson yrkade på en öppnare skrivning i beslutet för att göra det möjligt för olika fastighetsägare att komma med förslag på bibliotekets placering.

– Kjell Hedvall skriver att mitt yrkande gjordes i syfte att gynna den fastighetsägare där biblioteket i dag är inrymt. Han gör dessutom en koppling till jäv och vänskapskorruption, påståenden som helt saknar grund.

– Det är anmärkningsvärt att Kjell Hedvall inte framförde sina anklagelser under kommunfullmäktige. Jag hade då enkelt kunnat avvisa dem från talarstolen. Ett yrkande för att gynna nuvarande fastighetsägare hade varit att slå in öppna dörrar, då det är ett av två alternativ som bedöms som möjliga i det beslutsunderlag kommunfullmäktige hade att ta ställning till. Istället handlade mitt yrkande om vikten av att göra det möjligt för fler fastighetsägare med idéer och möjliga ytor att komma in med förslag. Detta för att säkerställa att vi inte missar möjliga lösningar för biblioteket som kanske ännu inte lyfts fram i debatten.

– Kjell Hedvall gör även kopplingar till vad han kallar för ordenssällskap och andra slutna sällskap som han anser ger risk för vänskapskorruption inom politiken. Jag lugnar gärna Kjell Hedvall även på denna punkt, då jag personligen inte är eller har varit medlem i en sådan förening.

– Jag är ny i politiken och ser det som viktigt att redan från början markera var jag står. I framtiden hoppas jag att kommunpolitiken i Lidköping präglas av en pigg, saklig och korrekt debatt utan osanna personangrepp.

7 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11hedvall11
Gäst
11hedvall11
4 December, 2010 04:19

Det är inget personangrepp – Det var ett exempel på ett förslag från en moderat politiker.
I den debatt som föregick folkomröstningen drev Moderaterna starkt att Sockerbruket låg för långt bort från Centrum.
Nu säger Annika Håkansson att man med detta förslag vill öppna upp för fler – Vilka då?
Hur många har chansen när ni redan vunnit med er åsikt att det måste vara runt torget eller dess närhet.
Efterhandskonstruktioner där Håkansson är budbärare av en politik där man gång på gång ser att den har sin ursprung från vänskap och att företräda
medlemmarnas intressen före allmänhetens.

tore5
Gäst
tore5
4 December, 2010 04:24

Du som är moderat kan du tala om för mig som är arbetslös hur många arbetstillfällen har skapats i Lidköping efter ni sänkte a-kassan till dom arbetslösa.

Arbetslös 62-åring

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
5 December, 2010 10:49
Svarar  tore5

Den frågan borde du kanske ställa till kommunalrådet Kjell Hedvall, det borde denne person kunna ge dig svar på. Om du vidare satt dig in i vad Sossarna står för eller vill göra ( deras önsketänkande), detta uttalande nyligen från Mona S är direkt kopierat ur Alliansen program. Kasta inte sten i glashus, du arbetslösa 62 åring.

Elof
Gäst
Elof
5 December, 2010 01:37

Är tveksam till att socialdemokraterna sitter och tar fram statistik på hur moderaternas förslag ger genomslag i en specifik kommun. Troligare är i så fall att moderaterna borde göra detta om det varit en framgång. Och detta har ju inte basunerats ut av moderaterna så då är det väl inte så svårt att dra slutsatsen att någon hit för Lidköpings kommun har det troligen inte varit ivf.

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
5 December, 2010 07:03
Svarar  Elof

Det är lätt att börja undra i o med Mona S senaste tal, då hon ordagrant beskriver den politik de skulle vilja föra, detta verkar vara kopierat ur Alliansens program. Du Elof tycker inte du detta verkar vara lite konstigt. “Den nya moderaten” som Mona beskrivs i media. Även din vapenbroder Urban A från M-stad har ju även han uttryckt liknande tankar/ord, vidare att S inte hade ngt eget politiskt budskap,,, jo jag glömde visst det var “att med alla medel smutskasta Alliansen”. Vad tänker du själv Elof, håller du med, det tror jag Hedvall gör men han törs väl inte säga det dock var snabb att kräva Monas avgång men verkar stötta Urban A.

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
5 December, 2010 08:50

Att kommunalrådet inte förstår vad som är personangrepp kan jag förstår. Att Hedvall åkte på pumpen i Biblioteksfrågan tycks han ha svårt att acceptera. Smutskastning tillhör ju som känt Sossarnas politik. Man kan ju undra vad som är fel då man öppnar för att flera skall ha möjlighet att konkurera om biblioteket, är det fel. Att Håkansson är ny inom politiken verkar kommunalrådet vara rädd för, är han orolig för att någon markerar och tar för sig inom Lidköpingspolitiken, räkna med mer mottugg Hedvall. Det talas vidare om föryngring inom Sossrna, är du orolig.

oberg
Gäst
oberg
5 December, 2010 11:39

Varför är politiken som en sandlåda på dagis? Fast med vuxna människor och betydligt dyrare!
Min gode Kjell Hedvall, varför inte ägna dig (och alla andra) åt att jobba för DIN politik och låta bli och gny på dom andra partierna?
Jag skulle uppskatta om sveriges politiker talar om vad just dom står för, arbetar för, brinner för, I stället för att hacka på andra. Jag skiter i om ni/dom tycker att “dom” andra gjort fel, tycker fel. Tala om er ståndpunkt och låt folket själva bestäma i demokratisk anda.

Tore:
Hur tänker du nu?
Skulle en högre A-kassa ge mer jobb????