Gå direkt till Nyheten (Dawda Green jultomte på Rörstrands julmarknad)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dawda Green jultomte på Rörstrands julmarknad

Publicerad Friday, 10 December 2010, 09:41 av Björn Smitterberg

dawdagreenlopDawda Green blir lördagens tomte i form av julsångledare och sångare i orkestern KickBack som underhåller i Rörstrand. Ända sedan 1980-talet har det varit julmarknader här, och i år kommer bl a gallerian att användas – den är nu tom sedan skohandeln lagts ned. I stället blir det fullt av handlare och utställare.

– Jag räknar in ett 50-tal utställare, säger Anna-Carin Öman som leder de gemensamma verksamheterna i Rörstrands Center.

–  Hantverk i form av smide, näver, kransar, keramik, ull, svepkärl, sömnad och glas. Delikatess av fisk, lamm, honung, sylter & marmelader, knäcke, konfekt och många andra godsaker. Cirka hälften av utställarna varit här tidigare och kommer från hela Västsverige.

dawdagreen

Förutom KickBack och Dawda Green som tomteorkester kommer även Lidköpingsbygdens spelmän, Lidköpings Lucia och Helens dansskola. För barnen blir det Konstverkstad med drejning som sköts om av elever från formakademin. Pepparkaksbak och så ett stort vitt mumintroll, tomte och tomtenissar samt marshmallow-grillning på gården.

Rörstrand Center lördag och söndag 10-16