Gå direkt till Nyheten (Götene på 20-i-topp-lista i trygghet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Götene på 20-i-topp-lista i trygghet

Publicerad Friday, 10 December 2010, 08:01 av Björn Smitterberg

I en lista över de tryggaste kommunerna i landet ligger Götene med på 16:e plats bland de 20 som rangordnats. Lidköping kommer tillsammans med Vara och Grästorp bland de cirka 140 på genomsnittlig trygghet medan Skara hamnar bland de kommuner med sämre trygghet.

Det är en mycket komplicerad lista som organisationen Sveriges Kommuner och Landsting – SKL – sammanställt. Här finns uppgifter som antalet vårddygn på sjukhus i genomsnitt per invånare, antalet anmälda brott, antalet bränder, utryckningstider och mycket annat med. Tryggast i landet är Salem strax norr om Södertälje, medan Habo i Västergötland hamnar på andra plats. Sämst hamnar ofta kommuner med stora turistströmmar såsom fjällvärlden, Gotland och Öland samt delar av västkusten.

Övergripande konstateras dock att antalet skadade i olyckor i landet ökar. Antalet trafikskadade och trafikdödade minskar, men antalet olyckor totalt sett ökar alltså.