Gå direkt till Nyheten (Politiker valda i bolagsstyrelser)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Politiker valda i bolagsstyrelser

Publicerad Tuesday, 14 December 2010, 09:53 av Björn Smitterberg

Vid kommunfullmäktige på måndagskvällen förrättades även val av representanter till av kommuen helägda bolag. Formellt utses bolagsstyrelser av bolagsstämma men i praktiken väljs de av kommunfullmäktige.

AB Bostäder:
Marita Bengtsson, ordförande, Lena Blomgren och Karl Sandgren som alla representerar Socialdemokraterna. Bertil Arvidsson, Vänsterpartiet, Carin Lexmon, Moderaterna, Bengt Edström, Kristdemokraterna, och Linda Fröberg, Centerpartiet.

Lidköpings Näringslivsfastigheter AB
Manuel Melani, ordförande, Hasse Andersson, Anna-Lisa Holm-Bergh och Hilda Hendeborg, samtliga representerar Socialdemokraterna. Roger Spjuth, Moderaterna. Anders Sigurd, Centerpartiet, och Torbjörn Svensson, Folkpartiet.

Lidköping/Hovby Flygplats AB:
Kjell Hedvall, ordförande, Marita Bengtsson och Kenneth Lundell, samtliga socialdemokrater. Annika Håkanson, Moderaterna, och Bengt Nilsson, Centerpartiet.

Lidköpings Värmeverk AB
Hasse Andersson, ordförande, Lisebritt Karlsson och Stefan Ernevik, samtliga representerar Socialdemokraterna, Knut Åmark, Moderaterna, och Bertil Olsson, Kristdemokraterna.

Rörstrands Kulturforum
Kjell Hedvall, ordförande, Socialdmokrat, Anna Kelemen Ejstes, Miljöpartiet, Bertil Jonsson, Moderaterna, Tommy Larsson, Kristdemokraterna, och för Porslinsstaden AB utsågs Nils Engström, partipolitiskt obunden.