Gå direkt till Nyheten (Tema Elvis på danskväll på Parketten)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tema Elvis på danskväll på Parketten

Publicerad Tuesday, 14 December 2010, 12:12 av Björn Smitterberg

goran_berglund_1012141Göran Berglund och Cadillac Band kommer att vara dragplåstret på den danskväll som planeras på Parketten i mars. Jan Frithz, krögaren, och Leif Fjärdingen Andersson, nöjesarrangören, är samarbetspartner med Göran Berglund för att förverkliga den här idén.

– Jag kommer nog att behöva plugga in 35-40 låtar för den här kvällen, säger Göran Berglund, journalist och Elvis-vetenskapare.

Det blir Elvis Presleys tidiga 60-talsmusik som skall användas.

– Efter militärtjänsten kom en annan kvalitét i hans sång, rösten blev vackrare. Kanske för att den fått vila sig. I smoking framträdde Elvis en gång – det var som gäst i ett underhållningsprogram.

Det TV-programmet blev en form av signal till publiken; Elvis är hemma igen.

– De första åren gjorde han också många bra låtar, innan han i mitten av 60-talet egentligen bara sjöng in filmmusik. Många av de här låtarna känner alla till, mångadansband spelar dem än i dag.

Det kanske blir allsångskväll?

– Ja, man vet ju aldrig, säger Göran Berglund. Många känner ju igen låtarna, alldeles säkert. Are You Lonsome Tonight?, Surrender, Little Sister, It´s No or Never…

Cadillac Band känner Grästorpspubliken väl. Det är ett band som specialiserat sig på att spela Elvislåtar och göra musiken till olika sångare på rätt sätt, rätt ljud och med de rätta instrumenten.

– Det bandet får jag med mig och det är det absolut rätta i sammanhanget.

elvisdans_101214

Göran Berglund tog själv kontakt med Leif Fjärdingen Andersson – för dagen utklädd till Elvis Presleys mycket affärsinriktade manager känd som Överste Parker som ständigt hade cigarr i mungipan, samt Jan Frithz som har fått iklä sig rollen som Kirk Kerkorian – stormrik och känd som kung över Las Vegas scener, krogar och spelautomater.

Jan Frithz – krögare på Galejan och Parketten – kommer den här kvällen – den 11 mars – att erbjuda en tvårätters meny för 375 kronor.

– Kvällen blir delad i två delar – först en scenshow och efter en paus blir det dans, säger Göran Berglund.

Hittills har över hundra biljetter sålts – innan marknadsföringen ens börjat.