Gå direkt till Nyheten (Villa Lidköping: Vi flyttar slutspel till andra platser)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Villa Lidköping: Vi flyttar slutspel till andra platser

Publicerad Thursday, 16 December 2010, 09:36 av Redaktionen

– Vi gör en rejäl satsning för att komma i topp i den svenska bandyn, men ställs inför att Lidköpings kommun har valt att lägga annat arrangemang under vår slutspelsperiod. Två kvartsfinalmatcher kan komma att flyttas ur hemmaarenan.
Det skriver Villa Lidköping BK i ett pressmeddelande i dag.

Uttalandet från Villa Lidköping BK återges här i sin helhet:

Bandyns slutspelsperiod avgörs under tre spelintensiva veckor i slutet av februari och början av mars. Exakt vilka datum avgörs av vilken placering som respektive klubb hamnar på i grundserien som är färdigspelad först den 18:e februari.

Vår hyresvärd, Lidköpings kommun, begär varje år in den preliminära lottning och så skedde också i år i maj 2010.

– Villa Lidköpings slutspel har tidigare då också prioriterats, något som vi nu med all tydlighet blivit varse om inte alls gäller i den nya arenan, säger Villas klubbchef Jonas Johansson.

Villa Lidköping har nu ställts inför fullbordat faktum att Lidköpings Kommun valt att lägga ett annat arrangemang under denna period.

– Vi har gjort en rejäl satsning på att etablera oss som ett topp-fyra lag i Sverige, det innebär också givetvis att vår ambition är att kvalificera oss till slutspel som lag 1-4 då vi har favör av extra matcher på hemmaplan.

Om Villas Lidköpings placering i serien blir 1-4 kommer två kvartsfinalmatcher att flyttas ut ur arenan.

Om placeringen blir 5-8 kommer Villas hemmamatcher inte att påverkas alls.

– Vi är mycket positiva till andra arrangemang i arenan och vi ser heller inga problem i att flytta ut enstaka seriematcher om vi får information om detta i god tid och i dialog med vår hyresvärd. Däremot är vi negativt inställda till att göra det i en slutspelsserie där vi förhoppningsvis spelar inför fulla läktare och med stor mediabevakning och kanske även direktsänd TV.

– Vi kommer nu att utvärdera de alternativ som finns när vi nu inte kommer att ha tillgång till arenan, säger Jonas Johansson.

Villa Lidköping har även varit i kontakt med Svenska bandyförbundet om möjligheten att flytta kvartsfinalspelet. Bandyns slutspel är dock sålt till SVT sedan lång tid tillbaka varför detta inte är möjligt.

De alternativ Villa Lidköping nu tittar på är dels att förlägga ett eventuellt kvartsfinalspel på gamla isstadion eller flytta den till en annan arena.

– Gamla isstadion har förändrats och läktarkapaciteten har radikalt minskat det senaste året genom ombyggnader och demonteringar.

– Vi har tillsammans med Lidköpings kommun bedömt att vi har en kapacitet på 2.500 personer på gamla isstadion, under fjolåret lockade Villa nästan 4.000 åskådare per match i kvartsfinalserien vilket innebär att vi riskerar tappa 3.000 personer under dessa båda matcher.

– Det kommer också att kosta stora pengar att flytta ut all reklam, bygga tillfälliga läktare, dra fram ström mm. Dessutom så kan vi inte erbjuda våra gäster mat & dryck i samma utsträckning utomhus som inomhus på arenan och det är en av våra intäktskällor.

Vi uppskattar att det ekonomiska tappet kan bli allt mellan 400.000 – 800.000 kronor. Troligt är också att någon av dessa matcher direktsänds i SVT’s vinterstudio och vi är då måna om att TV publiken skall få allra bästa intryck av bandyn och Lidköping.

Villa Lidköping överväger också alternativet att flytta arrangemanget till annan arena och har även preliminärt bokat Arena Vänersborg.

– Fördelen att flytta kvartsfinalserien är då att vi enkelt kan flytta över reklamväxlare då vi har samma system samt även erbjuda våra årskortsinnehavare och kunder samma möjligheter som de har i arenan i Lidköping med sittplatser och loger. Vi tittar då på alternativet att erbjuda gratis bussresa för årskortinnehavare.

– Vi känner ett stort ansvar gentemot våra kunder, såväl publik som reklamköpare och vill därför noga överväga vilket alternativ som är bäst, säger Villa Lidköpings  ordförande Anders Fredriksson.

– Oavsett vilket alternativ vi väljer kommer det att få stora ekonomiska konsekvenser för klubben och påverka årets resultat samt vår ekonomiska ställning.

21 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kalle_kula1
Gäst
kalle_kula1
16 December, 2010 11:14

Det här borde kommuninvånarna reagera på, bandyälskare som bandyhatare. Vi (som betalar skatt i kommunen) går ju miste om hyresintäkter! Hade Glenn (som har en heltidslön som arrangörsansvarig för arenan, direkt underställd kommunledningen) verkat för kommunens bästa så hade han givetvis sett till att lägga dessa handbollsmatcher (som är det andra arrangemanget) på dagar då arenan inte är preliminärbokad så hade vi (kommunen) fått in dubbla hyror! Man kan tycka att kommunledningen skulle uppskatta att dess personal jobbar för kommunens bästa och inte försöker motarbeta andra hyresgäster. Vill påpeka att jag inte är ett bandy-fan själv, jag är ett kommun-fan. Dags att städa upp lite i leden under kommunledningen och se till att jobba in en “Vi-känsla” istället för den rådande “vi mot dom-känslan”.

Lars Sandgren
Gäst
16 December, 2010 04:05
Svarar  kalle_kula1

Menar du att Glenn skulle flytta på en Champions Leauge-match i Handboll för att Villa eventuellt ska spela en slutsspelsmatch i Bandy?
Jag har ingen aning om hur det går till men jag skulle satsa mina pengar på att EHF inte skulle ändra speldatum för Champions Leauge pga det.

Limpis
Gäst
Limpis
16 December, 2010 07:54

Jag är inte en handbollshatare, men borde inte Glenn ha lite bättre koll på datum när bandyslutspel går eftersom han dels är evenemangsansvarig och dessutom ledare (handboll). Då märks det ganska klart vilken sport han vill det skall vara som evenemang.

Gert Svensson
Gäst
Gert Svensson
16 December, 2010 10:10

Lars, du som verkar ha koll. Hur kommer det sig att Sävehof på sin hemsida under spelprogram har CL-matchen mot Hamburg den 23e frebruari, det verkar ju som att man redan har bytt speldatum 1 gång eller?

Knazig
Gäst
Knazig
16 December, 2010 11:40

Tycker inte Villa ska lipa. Det är en Evenemangshall, INTE en Bandyhall. Så det så!
Bättre att de är tacksamma för alla de gånger de får “låna” hallen.

heylon
Gäst
heylon
16 December, 2010 07:57
Svarar  Knazig

visste inte att Villa lånade arenan, trodde i min enfald att dom hyrade….

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
16 December, 2010 12:16

Lidköpings kommun måste väl slå rekord i amatörmässighet?

2MrMr1
Gäst
2MrMr1
16 December, 2010 12:32

Tala om att lura kommunens invånare och politiker. När debatten gick som högst innan mångmiljonbygget sa Villas ledning att
vi flyttar ut om det blir annan verksamhet.Behåll utebanan.Ge oss en hall bara…..
Nu ser vi resultatet.Bortskämda egoister,fyllda av pengagnidenhet. Ta och betala vad hallen kostar oss skattebetalare istället för att gny.
Flytta till Vänersborg .Stäng utebanan och lägg konstgräs där.Satsa på fotbollen.
Ansvar för våra kunder…..det låter det..Tala om att tappa perspektivet..Det är skattebetalarna som är kunderna,,,Får stå för en nota på 12-14 miljoner.
Samtidigt är det tydligt och bra att det inte är en bandyhall och att Villa inte behöver utebanan.

Redaktören
Gäst
Redaktören
16 December, 2010 01:28
Svarar  2MrMr1

Kommunens kultur- och fritidsnämnd sammanträder i dag och kommer att få kommentera det här senare i dag. /red

Knazig
Gäst
Knazig
16 December, 2010 05:12
Svarar  2MrMr1

Ja, tänk vad lurade vi är. Villa hyr för en billig peng. Drar in intäkter på Kioskerna,reklmen m.m. Sedan får vi kommuninvånare stötta driften för att Villa ska tjäna multum… Sedan lipar de för att de kanske “tvingas” spela några matcher utomhus :-((

Patrik83
Gäst
Patrik83
16 December, 2010 10:53
Svarar  2MrMr1

Du kan inte va så smart va? “pengagnidenhet…betala vad hallen kostar..” Om du hade haft lite att stå på hade du vetat att Villa står för de högsta intäkterna för Arenan. Gnidna? Att de förlorar mellan 400-800 tusen pga att evenemangsansvarige inte förstår hur man förvaltar en Arena på bästa sätt gör att man är gnidna? Hade nog låtit annorlunda om du själv förlorat dessa pengar pga någons brist på planering.”Skattebetalarna som är kunderna”? Seriöst, hur tänker du? Kommunen kommer att förlora väldigt stora intäkter på att “slänga ut” Villa dessa dagar. Så att lägga handbollen där istället gör att vi skattebetalare förlorar stora intäkter till vår arena. “Ansvar för våra kunder..”. Ja Villa har till skillnad mot Sävehof stort ansvar gentemot sina kunder här i Lidköping då de är det största varumärket vi har, vare sig man gillar bandy eller inte så är det så. Jag vet att folk som du inte är kapabla att acceptera att det är så, men så är fallet.
Ta och skaffa lite perspektiv här i livet så ska du säkert nån gång i livet förstå hur enfaldigt korkad din kommentar här var!

2MrMr1
Gäst
2MrMr1
17 December, 2010 09:53
Svarar  Patrik83

Det är utmärkt att Villas högsta ledning berättar för skattebetalarna hur mycket de tjänar på en enda match.
Eftersom det varit mycket lyckat med satsningen så finns det all anledning för kommunen att kraftigt höja hyrorna.
Tjänar man så mycket är det rimligt att kommunen får hälften av de pengarna,,300,000 nya friska inkomster per match under ett ev slutspel är jättebra.För övrigt är du felinformerad avseende
nuvarande intäkter från Villa.Handbollsmatcherna ger betydligt större intäkter än Villas nuvarande förmånliga avtal.
Det finns inge anledning att Lidköpings skattebetalare skall betala miljoner till Villa..De visar att de klarar sig bättre nu och kan betala själva.

Patrik83
Gäst
Patrik83
17 December, 2010 07:57
Svarar  2MrMr1

Är handbollsmatcherna som är en engångsföreteelse en större inkomstkälla för arenan än ett lag som spelar ca 14-17 seriematcher plus träningsmatcher och flera träningar i veckan? Som sagt, du kanske ska tänka efter innan du uttalar dig. Hur skulle dte låta bland er bandyhatare utan egna hobbys om Villa sa upp sina tider helt i hallen och gick tillbaks till att spela ute? Då skulle hallen stå tom stora delar av tiden och göra en överjävlig förlust varje år. Men de är klart, kanske kan Sävehof eller nåt annat lag minst 13 mil härifrån tänka sig att flytta sin hemmaplan till vår arena så att arenan går runt?

Guest
Gäst
Guest
18 December, 2010 04:50
Svarar  Patrik83

Varför skulle villa säga upp sina tider i bandyhallen, det var ju de som krävde ett hallbygge!

bernt
Gäst
16 December, 2010 01:55

Ställer mig gärna på isstadion och ser kvartsfinaler om det blir så. Där har jag sett Villa sen första matchen i högsta divisionen då mot Karlstads-Göta. Kan dessutom ta med mig min bandyportfölj med lite gott i…….

Bbenny
Gäst
Bbenny
16 December, 2010 06:49

ingen bandy ingen hall kommuninvånarna ska va glada att dom har en hall som dom kan använda när det INTE är bandy

Limpis
Gäst
Limpis
16 December, 2010 07:56

Tänk på att Villa är ett varumärke i denna stad det är inte Sävehof!

Guest
Gäst
Guest
16 December, 2010 08:13

Det kanske kommer som en överraskning för en del, men det finns viktigare saker än bandy!

PieterPan
Gäst
PieterPan
18 December, 2010 05:57

Handen på hjärtat Jonas Johansson varje år är det det bästa laget Villa ställer på isen och resultatet visa annat. Om man kan tolka allt som skrivs om Villa på försäsongen och i början av serien så är det ett guldlag varje år. Sluta och gnälla och spela utomhus och visa reultat.

mpza
Gäst
mpza
18 December, 2010 08:59

Jag tycker det är märkligt att kommunen gör så här, jag menar att många i Villas ledning och i vissa fall tränare arbetar ju inom kommunen och Villa har använt detta inflytande att bygga sig en bandyhall. Kanske detta med vänskapskorruption/svågerpolitik (det blir ju lätt så att politiker och tjänstemän som i vissa fall sitter på dubbla stolar tror att de är oåtkomliga) inte existerar i den omfattning som jag trott inom Lidköpings kommun? Glädjande i så fall enligt mig !!!

Jag hade ju tänkt hur man skulle få Villa att intressera sig för ett fräscht badhus som många fler Lidköpingsbor nog skulle vara intresserad av men nu får får väl man köpa en bussbiljett istället ;))

kaffemedopp
Gäst
kaffemedopp
18 December, 2010 09:54

Frågan är väl om Villa bokat och betalt för alla de datum de kan få hemmamatcher under slutspelet eller ej. De kan väl inte reservera dessa datum utan kostnad bara utifallatt…?
Som jag uppfattade det inför bygget av hallen var de Villiga att spela matcher utomhus om krockar uppstod. Handbollen kan inte flytta utomhus.