Gå direkt till Nyheten (Bernt Blomgren spanar: Kommer lju(s)et från Skövde ?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bernt Blomgren spanar: Kommer lju(s)et från Skövde ?

Publicerad Sunday, 19 December 2010, 15:57 av Redaktionen

 S-riksdagsledamoten från Skövde, Monica Green, har tydligen gett sig ut i debatten om om blivande partiledare för Socialdemokraterna.

Enligt Expressen föreslår hon Eva Nordmark, SKTF-ordförande, och Annika Nilsson, ABF-sekreterare, som ett ordförandepar.

Enligt vad Expressen refererar har hon ” pratat med partikompisar” som tydligen tycker detta är ett gott förslag. De två tillhör inte partiets innersta kärna enligt Monica Green och skulle därför passa bra.

Frågan är, men den ställer inte Expressen, vilken kärna tillhör Monica Green – enligt många är/var hon en av Mona Sahlins hängivna supportrar.  Det var bland andra Monica Green som torgförde att kritik av Mona Sahlin och den av henne förda politiska linjen skulle framföras på ett ”kärleksfullt” sätt.

I detta det senare kan man väl säga att Monica Greens inställning till kritik har slagit igenom med full kraft. Aldrig har väl en partiordförande som läxar upp sitt parti samtidigt som hon lett sitt parti till oanade låga opinionssiffror och valresultat, kommit så lätt undan.

Det är kärlek det.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kerca
Gäst
Kerca
19 December, 2010 06:57

Måste tyvärr säga att Skövdes socialdemokratiska stolthet Monica Green inte åstadkommit några större avtryck i den S-märkta agendasamlingen. Nej, nu är det mer spännande att se vad proffstyckarna Agust Vråk, Nisse och några andra har för synpunkter i ärendet, väntar otåligt.

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
19 December, 2010 09:22
Svarar  Kerca

Även om jag inte är proffstyckare så håller jag med dig till fullo.
Fullblodet i från Mariestad Urban Ahlin har ju heller inte tillfört Sossarna något men vad hade vi väntat av honom.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
20 December, 2010 09:02

Gör inte om samma misstag igen att kvotera in ytterligare en person vars enda kompetens är att hon är kvinna.. För helt uppenbart blev ju Mona Sahlin könskvoterad in till jobbet som socialdemokratisk partiledare. Inom partiet slog man fast att ”nu måste det bli en kvinna”. Den första kvinnan som kunde vara aktuell var tyvärr död, den andra ville inte (Margot Wallström), och sedan var det bara Mona kvar bland de s-kvinnor som hade en tillräcklig förankring i partiet.

Att som Monica Green att vara känd för att tycka att sex mellan syskon är OK och hävda att Göran Hägglund räckt ut tungan åt henne är ju inga starkare meriter, ens hos sossarna.

Guest
Gäst
Guest
20 December, 2010 09:09

Det verkar som om sossarna ska bli ett nytt feministiskt parti.
Herregud!