Gå direkt till Nyheten (Hyresgästföreningen:
Varför betala ränta på hyresgästernas pengar?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hyresgästföreningen:
Varför betala ränta på hyresgästernas pengar?

Publicerad Tuesday, 21 December 2010, 10:37 av Björn Smitterberg

Hyresförhandlingarna mellan AB Bostäder och Hyresgästföreningen om nästa års hyror har som Lidköpingsnytt tidigare berättat och kommer nu inte att vara klara förrän runt den 20 januari.

AB Bostäder som egentligen vill höja med 6 procent har sänkt sitt förhandlingskrav till 4 procent, och är beredd att finansiera vissa investeringar me3d hjälp av det egna kapitalet, och vill då ta ut ränta på de pengarna på hyran. Det protesterar Hyresgästföreningen emot och hävdar att det egna kapitalet har byggts upp av hyresintäkterna och hyresgästgerna skall inte behöva betala ränta på pengar de redan betalat.

Hyresgästföreningen är heller inte överens med hyresvärden om priset på vatten, avlopp värme och el. Det finns samtal igång om att lyfta ur exempelvis el ur hyreskostnaden och i stället låta hyresgästen betala den separat. Det skulle sänka hyran, men inte boendekostnaden.

7 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Adam Madsen
Gäst
21 December, 2010 10:51

Lyfta ur Elen ur hyran? ?
Det är väl en väldigt liten grupp bostäder som har elen i hyran ?

Elof
Gäst
Elof
21 December, 2010 12:00
Svarar  Adam Madsen

Antar att de menar elen för att t.ex. belysningen i trappuppgångar och utomhus ska fungera bland annat. Men jag hoppas verkligen att ett bolag som AB Bostäder har lyckats förhandla sig till ett bättre avtal gällande el än vad en enskild abonnent/hyresgäst kan göra så i slutändan så känns det som att det blir dyrare för hyresgästen.

Redaktören
Gäst
Redaktören
21 December, 2010 12:09
Svarar  Elof

Vissa hyresgäster har elkostnaden inbakad i hyran. Det kan i förlängningen bli lite knepigt om det skulle hända att elen går ned i pris men hyran ändå höjs av andra skäl. /Red

Guest
Gäst
Guest
21 December, 2010 01:53
Svarar  Redaktören

Ahmen så blir det ju om man har både hängsler OCH livrem.

tolle1
Gäst
tolle1
21 December, 2010 12:04

Jag fattar inte vad AB Bostäder håller på med? Ta ut ränta på på hyran? Är ni knäppa eller? Ni kanske får folk att fly från Ab Bostäder om ni håller på så.

tolle1
Gäst
tolle1
21 December, 2010 12:25

Jag tycker Ab Bostäder ska redovisa hur mycket el,sophämtning värme mm. blir dyrare för oss hyresgäster.Varje del för sig

vickevire
Gäst
vickevire
21 December, 2010 07:11

Måste de höja hyran varje år??? Helt sjuka hyresnivåer vi börjar få i AB Bostäders lägenheter – Lidköping är ingen storstad utan småstad. Höjs hyran mer kommer jag inte att ha råd att bo kvar i alla fall – med eller utan el inräknad…